Molitve za obitelj koje će pomoći vama i vašim najmilijima

Molitve za obitelj koje će pomoći vama i vašim najmilijima
Molitve

U ovoj objavi možete vidjeti neke molitve za obitelj. Te posebne molitve će pomoći vama i članovima vaše obitelji. Da se podsjetimo, molitva je religijsko obraćanje Bogu, moljenje Boga za nešto, zahvaljivanje i razgovor s Bogom. Ako vas zanima, pogledajte neke molitve za zdravlje.

Svete molitve za obitelj

Oče nebeski, milosrdni Bože, kao obitelj zahvaljujemo Ti na svemu što nam dolazi od Tebe! Hvala ti za naš život, za zdravlje, za blagoslov u svim područjima života! Osobito Ti hvala za ljubav, koja veže i jača naš brak. Želimo biti Tvoji učenici, Tvoja djeca, zahvalni i u trenucima boli, kušnji i križa.

Predajemo Ti i posvećujemo našu obitelj. Ako je to Tvoja sveta volja, spremni smo primiti od Tvoje dobrote još djece. Znamo, da ćeš Ti sve providiti za naše i njihovo dobro. Ti znaš, Oče sveti, što je za nas najbolje, a mi želimo svim srcem vršiti Tvoju volju!

Blagoslovi nas u radu i molitvi, u čitanju Svetog pisma, u sakramentalnom životu i u odnosima s bližnjima. Neka Tvoj mir i radost budu moćno svjetlo u nama i vode nas u vječnu domovinu, k Tebi, gdje kao Ljubav kraljuješ u vijeke. Amen.
Marijo, Majko i Kraljice obitelji, moli za našu obitelj i sve obitelji svijeta, a Božju Obitelj ” Crkvu prati svojim neprestanim zagovorom.

Lijepe molitve

Gospodine Isuse, zahvaljujem ti za svakog člana svoje obitelji. Vjerujem da je svaki od njih Tvoj posebni dar za mene i poziv da ih nastojim usrećiti. Svoju si ljubljenu djecu podario meni da budu moja djeca, moji ukućani. Oprosti mi što toliko puta nisam s njima postupao(la) kao s Tvojom djecom.

Oprosti svakome od nas grijehe koje smo počinili jedni protiv drugih, protiv Tebe. Gospodine, predajem Ti sve obiteljske probleme, i molim Te, da nam dadneš mudrosti i snage da ispravimo sve što je sebično, što nije u ljubavi, što je krivo i neispravno u našoj obitelji, sve što nije po Tvojoj volji i što razara našu obiteljsku ljubav i sreću.

Primjerene molitve za obitelj

Gospodine Isuse, u rane tvoga Presvetog Srca stavljam sebe i sve članove svoje obitelji. Ponizno Te molim, oprosti nam, sve naše grijehe i učini naša srca po svojem Srcu, blagom i poniznom. Molim Te da svojom Predragocjenom Krvlju prekriješ, ispuniš i zaštitiš mene i sve članove moje obitelji. Isuse Kriste, Ti si jedini Gospodin i naš Gospodar; samo Ti imaš svu vlast nad svima nama.

Gospodine Isuse, opečati svojom Presvetom Krvlju sve članove moje obitelji, prostore u kojima živimo i radimo, sve ljude s kojima se susrećemo i surađujemo, sva prijevozna sredstva kojima se služimo, sve izvore dohotka i sva materijalna sredstva koja su nam od Boga namijenjena i koja već posjedujemo.

NE PROPUSTI  Ezekiel 2: Biblija i Stari zavjet

Molim Te Isuse opečati svojom svetom Krvlju hranu koju jedemo, vodu, zrak i lijekove koje uzimamo. Isuse, otkupi mene i sve članove moje obitelji od optužbi kojima nas Zli optužuje pred Ocem. Otkupi nas od ljudi koje smo na bilo koji način povrijedili. Molim Te da u sve njih uđe Tvoja ljubav, praštanje i zdravlje duše i tijela.

Ulij nam svoju ljubav

Isuse, ulij nam svoju ljubav za sve ljude, osobito one koje teško prihvaćamo i one koji ne vole nas. Neka Tvoja sveta Krv, Isuse, slomi snagu svake loše navike među nama, svih negativnih riječi, misli, želja, osjećaja i postupaka. Otkoni od nas posljedice negativnosti iz prošlosti.

Po svojoj muci i uskrsnuću učini nas otvorenima za sve što nam želiš dati.

Neka nas Tvoja Krv opere i iscijeli sve naše rane. Neka snaga Tvoje Krvi slomi U NAMA I MEĐU NAMA sva negativna naslijeđa duha i duše koja se želi prenijeti na nas od pokojnih članova naših obitelji (zastati i nabrojiti). Isuse, svojom Svetom Krvlju operi ih i otkupi kod nebeskog Oca i uvedi ih u svoju slavu.

Hvala Ti za Tvoju i našu Majku, za krsne zaštitnike članova moje obitelji, za anđele čuvare svakoga od nas, za njihovu neprestanu pomoć i zaštitu. Slava Tebi Gospodine Isuse! Amen!

Najljepše molitve za obitelj

Pripremi mene, o Bože, kao roditelja, djeda ili baku:

– Da pažljivo promatram djecu i da budem osjetljiv za njihove potrebe.
– Daj mi da imam uvid u njihov život
– Daj mi da ja budem siguran u Tvoju ljubav i da se oslanjam na Tebe, jer ja Te trebam jednako kao i djeca.
– Pomozi mi da dam pažnju djeci i da budem spreman dati im usmjerenje u odlukama koje donose.
– Pomozi mi da im mogu pružiti moralne temelje za njihov život

– Pomozi mi da im pružim okružje u kojem će biti emocionalno zdravi kroz pažnju koju ću im pokazivati
– Pomozi mi da se pobrinem za njihove potrebe i da ih pripremim za svijet sa kojim će se suočiti kad odrastu.
– Pomozi mi da im mogu reci o svome odnosu s Tobom, Oče
– I danas, podsjeti me da si uzmem vremena da pogledam svijet s njihove perspektive.
– Podsjeti me da se više igram s njima
– Pomozi mi da im ja mogu biti uzor pobožnosti. Amen.

Obiteljske molitve

Oče, koji si beskrajno dobar, posvećujem ti ovo mjesto u kojem živim sa svojom obitelji, svoj dom. Gospodine, molim te da nas blagosloviš i otkloniš sve to zlo od nas! Znam da Neprijatelj koristi te situacije da bi se nastanio u njima, ali znam i to da ti imaš moć otjerati sve zlo s ovog mjesta. Stoga te molim da otjeraš Đavla i ne daš mu se ikada više vrati u ovu kuću.

NE PROPUSTI  Ezekiel 46: Biblija i Stari zavjet

Danas odlučujem posvetiti ovaj dom tebi. Molim te da, kao što si ušao u kuću mladenaca u Kani Galilejskoj i izveo ondje svoje prvo čudo, danas uđeš u moju kuću i otjeraš sve zlo koje se je možda u njemu nastanilo. Molim te, Gospodine Isuse, da svojom moći sada otjeraš sve zlo!

Molitve za obitelj i otklanjanje sukoba

Neka sve zlo ode s ovog mjesta, odmah sada, u ime Isusovo, i neka se nikada više ne vrati, jer ova kuća sada pripada Bogu i njemu je posvećena.,

Gospodine, molim te da otkloniš s ovog mjesta sve sukobe među braćom, sve borbe, svako nepoštovanje i svako nasilje između roditelja i djece, među supružnicima koji ovdje žive i među svima koji u njemu žive, kao i kod susjeda.

Neka Božji anđeli obitavaju u ovom domu. Neka se nastane u svakoj sobi, kupaonici, kuhinji, hodnicima i u dvorištu. Neka naš dom bude utvrda koju čuvaju Božji anđeli, tako da cijela naša obitelj bude ustrajna u molitvi i ostane vjerna u Božjoj ljubavi, i neka mir i spokoj prebivaju u njemu.

Hvala ti, Gospodine, što uslišuješ moje molitve. Dopusti nam da ti služimo svakog dana i neka tvoj blagoslov ostane na nama. Sada znaš, Gospodine, da ovaj dom pripada tebi. Ostani s nama, Gospodine! Amen.

Molitve Isusu

Gospodine Isuse, s vjerom u tvoje zasluge, zazivam Tvoju presvetu Krv i prelijevam je preko sebe i svoje obitelji (IMENA) Prelij me od vrha glave do tabana mojih nogu. Proglašavam potpunu slobodu svoga života i svoje obitelji.

Gospodine Isuse, čuvaj me danas od zloga, grijeha, napasti, sotonskih napada i iskušenja, straha od tame, straha od ljudi, mučnina, bolesti, sumnja, srdžbe i svih nesreća i od svega što nije Tvoje Kraljevstvo.

Ispuni me, Gospodine Isuse, darom svoga Svetog Duha i daj mi dar mudrosti, znanja, vjere, razumijevanja i razlikovanja duhova, tako da danas živim u milosti tvoje prisutnosti i djelujem tako da ispunim Tvoju volju u svom životu. Slavim Te, Isuse, zahvaljujem
Ti, Isuse, volim Te, Isuse, i klanjam Ti se. Amen!

Da li ste molili ove molitve za obitelj? Možete nam reći u komentarima ove objave i navesti još neke molitve. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo: