Molitve za zdravlje koje će pomoći vama i drugima

Molitve za zdravlje koje će pomoći vama i drugima
Molitve

U ovoj objavi možete vidjeti neke molitve za zdravlje. Te posebne molitve će pomoći za vaše zdravlje, vaše obitelji, prijatelja i drugih. Da se podsjetimo, molitva je religijsko obraćanje Bogu, moljenje Boga za nešto, zahvaljivanje i razgovor s Bogom. Ako vas zanima, pogledajte neke molitve za djecu.

Svete molitve za zdravlje

Gospodine, onaj koga ti ljubiš jest bolestan! O sveti Ante, pouzdavajući se u tvoju brzu i pouzdanu pomoć, stalno se obraćamo tebi te moleći da se zauzmeš kod Gospodina, da njegovo božansko milosrđe, dirnuto našim suzama, podari nam milost zdravlja onomu koga ljubimo. Neka naša draga Lurdska Gospa usliši nas i neka bude volja Gospodnja kako na nebu tako i na zemlji.

Naša draga Lurdska Gospe, moli za nas!
Sveti Ante Padovanski, zdravlje bolesnih, moli za nas! Amen.

Molimo te, Gospodine, uvijek pogledaj na nas ovamo, ti Tvorče našeg tijela i stvoritelju naše duše. Oblikovao si čovjeka, Ti upravljaš, vladaš i spasavaš cijeli ljudski rod. Pomiruješ i ublažuješ tvojom čovjekoljubivošću. Budi milostiv, Gospodine, i pomozi svim bolesnima! Podigne sve nemoćne. Proslavi tvoje sveto ime po tvojem Jedinorođencu, Isusu Kristu. Po njemu neka ti je slava i moć u Duhu Svetom sad u sve vjekove. Amen

Primjerene molitve

O predragi Isuse, ti pomoći i utjeho svih vjernika, molimo te po bolima tvoje gorke muke usliši našu molitvu i podari tvojim slugama i službenica-ma izgubljeno zdravlje po tvojoj svetoj volji, da te oni s nama hvale i slave u tvojoj Crkvi, koji živiš i vladaš u vijeke vjekova. Amen.

O moj Bože, ovaj bolesnik što je sad pred tobom došao je zamoliti te za ono što mu se čini najvažnijim. To što želi, osjeća kao najvažnije. Ali ti, Gospo-dine, podari mu ove riječi u srce da je važno da je duša zdrava! Gospodine, neka se na njemu u svemu ispunja tvoja sveta volja! Ako ti želiš, neka on zadobije zdravlje.

Ali ako je tvoja volja, neka i nadalje nosi svoj križ. I molim te za nas koji molimo za njega, očisti naša srca da budemo dostojni da po nama daruješ tvoju svetu milost. Čuvaj ga i olakšaj mu bolove! Tvoja sveta volja neka se ispuni na njemu a tvoja božanska ljubav neka se očituje na njemu. Pomozi mu da hrabro nosi svoj križ. Amen.

NE PROPUSTI  Knjiga Brojeva 24: Biblija i Stari zavjet

Najbolje molitve za zdravlje

Svemogući vječni Bože, ti vječno spasenje vjernika, usliši nas, budući da vapijemo pomoć tvojeg milosrđa tvojim bolesnim slugama. Podari im zdravlje, da ti mognu iskazati svoju hvalu usred tvoje zajednice.

Gospodine, na čiji mig su usmjereni trenutci našeg života, primi molitve i žrtvene darove tvojih bolesnih slugu kojima vapijemo tvoje milosrđe. Podaj nam radovati se njihovom spasenju kao što se pribojavamo zbog njihovog ugrožavanja.
Bože, ti jedini oslonče ljudske slabosti, pokaži snagu tvoje pomoći tvojim bolesnim slugama, i neka ojačani tvojim smilovanjem opet se pojave zdravi u tvojoj svetoj zajednici. Amen.

Sveti Ante, svima si pomogao koji su se utjecali tebi. Stoga molim za ovog bolesnika koji mi je vrlo blizu. Zagovaraj ga kod Boga da mu udijeli zdravlje i da može uvijek veličati Božju dobrotu, ili barem zauzmi se da mu barem budu ublažene njegove patnje i da ima snage prihvatiti Božju volju. Za vrijeme svojeg života bio si prijatelj patnika i do kraja im služio i činio čudesa. Zaštićujući pomozi i nama. Utješi naše srce i daj da sve tjelesne i duhovne patnje budu plodonosne za vječni život. Amen.

Molitve za ljude i ozdravljenje

O moj Isuse, moleći velikim povjerenjem uzdižem ti svoje srce. Dokle god držiš za boljim ostaviti me bolesnim, želim ti se posve predati. Ali ja čeznem za pomoći i stalno te molim opet mi darovati snagu! O Isuse, ti toliko ljubiš i tako si dobar a mnogim si već pomogao, pomozi i meni! Pritisni me na svoje božansko srce, i bit ću zdrav.

Zagrli me tvojim brižljivim očinskim rukama i ja ću ustati. O Isuse, u tvoje Srce, duboko u njega polažem ovu molbu i prepuštam je sad tvojem nahođenju. Već sad zahvaljujem ti za svaku pomoć koju mi šalješ. Ta znam, ti uvijek daješ ono što je najbolje za tvoje dijete. Daj, o Isuse, da te razumijem u svemu, bilo u zdravim ili boles-nim danima, da otkrijem tvoje nakane i nikad te pogrešno ne razumijem u tvojoj beskrajnoj dobroti i ljubavi.

NE PROPUSTI  Djela apostolska 13: Biblija i Novi zavjet

Tako će moje srce biti zahvalno u svim slučajevima ovog života i proslavljati tvoju dobrotu u patnjama i rados-tima. Ti, dragi Bože, dijeliš samo dobročinstva, učini moje srce zahvalnim i razumnim. O Isuse, primi sad duboko u tvoje srce moju iskrenu molbu za zdravlje s obećanjem biti ti vjernijim u zdravim danima nego dosad i tebi posve posvetiti svoju dušu. Daj snage i mojoj duši biti tebi vjernim. Pomozi mi, o Isuse. Pomozi, o Marijo. Poznajete moju nevolju, čekam na vas. Amen.

Dobre molitve za zdravlje

Nebeski oče, teško mi pada kazati: neka bude tvoja volja. Satrven sam i nemam više nimalo hrabrosti. Bolovi su nepodnošljivi. Sve što je činilo moj život, izgleda mi nestalim: blizi ljudi, moj posao, moje radosti, sav moj sva-kodnevni posao. I kad sam obeshrabren, Gospodine, želim pokušati kazati da onomu što jest, mojim bolima, mojoj slabosti, mojoj bespomoćnosti.

Želim sve podnijeti, koliko je to moguće. Neka moja patnja ne bude uza-ludna. Možda je korisna onima koji rade i bore se za tebe. Neka bude tvoja volja. Tvoj Sin pokazao je na križu da patnja nije uzaludna. Hvala ti da to znam. Blagoslovi me, Oče. Blagoslovi sve ljude koji mi čine dobro i pomažu. Blagoslovi sve, koji moraju trpjeti kao i ja. I ako ti hoćeš, daj da ozdravimo ja i drugi. Neka bude tvoja volja. Amen

Kršćanske molitve

Gospodine Isuse Kriste vjerujem da si živ. Ti si Uskrsnuće i Život. Ti si Zdravlje bolesnih. Ti me poznaš od vječnosti. Ti si Dobar Pastir, milosrdan Samarijanac. Vjerujem da me ljubiš i želiš ozdraviti tijelo koje si stvorio jer imaš istu onu sućut koju si osjećao prema bolesnicima, koje si susretao. Molim te da djeluješ u meni, da me izliječiš. Sada svoju bolest donosim Tebi. Vjerujem da si ti Bog koji ozdravlja.

Molim te sada da me ozdraviš od svih bolesti. Položi svoje ozdravljujuće ruke na mene. Pomaži moju glavu svetim Duhom i udijeli mi dar razumijevanja i dobro pamćenje.

Da li ste molili ove molitve za zdravlje? Možete nam reći u komentarima ove objave. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo: