Montford: The Chickasaw Rancher (2021)

Photo: YouTube National Cowboy & Western Heritage Museum

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, biografiju, povijesni i vestern film Montford: The Chickasaw Rancher, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Montford: The Chickasaw Rancher

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Drama, biografija, povijesni film, vestern

Režija: Nathan Frankowski

Uloge: Tommy Flanagan, Rus Blackwell, Martin Sensmeier, James Landry Hébert, Mackenzie Astin i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film je izvanredna priča inspirirana životom poznatog stočara Chickasaw Montforda T. Johnsona, čovjeka koji je prebrodio velike poteškoće kako bi uspostavio stočarsko carstvo uz poznatu stočnu autocestu američkog Zapada, Chisolm Trail.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Vestern

Vestern (eng. Western) je žanr stvaralaštva u književnoj, filmskoj, radijskoj televizijskoj, strip i drugim umjetnostima. Vesterni uglavnom tematiziraju događaje koji se uglavnom odvijaju u drugoj polovici 19. stoljeća na Zapadu Sjedinjenih Država (poznat kao Američki Stari Zapad ili Divlji zapad), ali u i Zapadnoj Kanadi i Meksiku. Neki vesterni smješteni su u ranija razdoblja kao što je Bitka za Alamo 1836., no oni se uglavnom odvijaju u vremenu nakon Američkog građanskog rata i prije kraja Indijanskih ratova 1890., iako postoji nekoliko “kasnih vesterna” (npr. Divlja horda), dok su neki smješteni u doba Meksičke revolucije 1920.

NE PROPUSTI  The Voyeurs (2021): Drame, misterije i triler filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Montford: The Chickasaw Rancher i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.