Film Spielberg (2017): Najbolje biografije i dokumentarci

Film Spielberg (2017): Najbolje biografije i dokumentarci
Photo: YouTube JoBlo Movie Trailers

Ispod možete pročitati kratak opis za biografski i dokumentarni film Spielberg, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Spielberg

Godina filma: 2017

Distribucija: HBO

Filmski žanr: Biografija, dokumentarni film

Režija: Susan Lacy

Uloge: Henry Thomas, Tom Hanks, Leonardo DiCaprio, Tom Cruise, Martin Scorsese, Harrison Ford, Steven Spielberg i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Dokumentarni film o filmašu Stevenu Spielbergu. Uključuje intervjue s rodbinom, filmskim kritičarima, vršnjacima i ljudima koji su radili s njim.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  Mifune: The Last Samurai (2015): Dokumentarni filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Spielberg i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)