Najčudnija natjecanja na svijetu

Prejedanje hot-dogom, ‘kuhanje’ u sauni, preskakanje beba … To su po izboru Timea samo neka najčudnija natjecanja na planeti. Saznajte koja su ostala najbizarnija natjecanja na svijetu.

Najčudnija natjecanja na svijetu
I East Dublin u Georgiji ima svog aduta. Riječ je o Redneck igrama koje su započele 1995. kao ismijavanje Olimpijskih igara u Atlanti

 Neka najčudnija natjecanja koja tjeraju na razmišljanje

Svjetsko prvenstvo u sjedenju u sauni na 110 stupnjeva

Da bizarna natjecanja mogu itekako biti i opasna dokaz je ovo natjecanje koje se ove godine u Finskoj održalo po 11. put. Nakon što je finalist natjecanja umro od opeklina prvenstvo je ukinuto.

Natjecanje u jedenju hot dogova

Drugo mjesto ove top liste svakako je zaslužilo prejedanje hot dogom koje također može biti opasno po život. No nagrada od 10 tisuća dolara koju dobije pobjednik na ovom natjecanju na Coney Islandu dovoljna je da se mnogi potrude u deset minuta u usta ugurati i 54 hot doga.

Penjanje po pecivima

Svakog proljeća na malom otočiću Cheung Chau u Hong Kongu natjecatelji se penju na 18 metara visok stup koji je obložen pecivima. Natjecanje je bilo ukinuto na 27 godina nakon što se 1978. stup srušio i ozlijedio više od sto ljudi, no 2005. show je opet počeo.

Preskakanje beba

Svake godine u španjolskom selu Castrillo de Murcia održava se Baby-Jumping festival. Muškarac odjeven kao vrag preskače preko madraca koji je prepun beba. Skakanje bi trebalo ‘pomoći’ da se bebe zaštite od zlih duhova.

Svjetsko natjecanje u sviranju zračnih gitara

U mjestu Oulu, Finska, natjecatelji se nadmeću tko će uvjerljivije odglumiti sviranje nevidljive gitam, a nagrada je prošle godine bila prava gitara.

Redneck igre

I East Dublin u Georgiji ima svog aduta. Riječ je o Redneck igrama koje su započele 1995. kao ismijavanje Olimpijskih igara u Atlanti. Discipline su: pljuvanje sjemenja, bacanje toaletnih daski, ljubljenje u blatu, skokovi u blato i slično.

NE PROPUSTI  Europska unija i sve njene trenutno države članice

Nošenje žena

Finska ima još jedno natjecanje s kojim je zaslužila i ostati na ovoj listi. Mjesto održavanja je mjesto Sonkajarvi, a do cilja potrebno je trčati sa ženom na leđima i kroz metar duboku vodu.

Regata bundeva

Sveučilište Winsconsin-Madison od 2005. organizira natjecanje u regati bundeva. Iako ovo nije jedina regata bundeva koja se održava u SAD-u, na glasu je kao najopasnija.

Natjecanje na nojevima

U Chandleru, Arizona, se od 1989. održava natjecanje na nojevima, koje redovito završavaju sami nojevi.

Natjecanje u pisanju sms-ova

Još jedno po redu natjecanje u pisanju sms-ova održat će se u New Yorku u rujnu, a glavna nagrada je 50 tisuća dolara. Da ne bude sve lagano prošle godine tu su bili i glumci koji su ometali natjecatelje.

Možda će vas zanimati i ovo: