Old Henry (2021): Najbolji kaubojski filmovi

Old Henry (2021): Najbolji kaubojski filmovi
Photo: YouTube Signature Entertainment

Ispod možete pročitati kratak opis za vestern film Old Henry, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Old Henry

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Vestern

Režija: Potsy Ponciroli

Uloge: Richard Speight Jr., Max Arciniega, Brad Carter, Trace Adkins, Scott Haze i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Ovo je akcijski vestern o udovcu farmeru i njegovom sinu koji oprezno prihvaćaju tajanstvenog, ozlijeđenog čovjeka s torbom novca. Kada više muškaraca koji tvrde da predstavljaju zakon dođu po novac, poljoprivrednik mora odlučiti kome će vjerovati. Braneći svoje imanje, seljak otkriva talent za oružje koji iznenađuje sve dovodeći u pitanje njegov pravi identitet.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Wyatt Earp (1994): Filmovi Lawrencea Kasdana

IZVOR: hr.wikipedia.org

Vestern

Vestern (eng. Western) je žanr stvaralaštva u književnoj, filmskoj, radijskoj televizijskoj, strip i drugim umjetnostima. Vesterni uglavnom tematiziraju događaje koji se uglavnom odvijaju u drugoj polovici 19. stoljeća na Zapadu Sjedinjenih Država (poznat kao Američki Stari Zapad ili Divlji zapad), ali u i Zapadnoj Kanadi i Meksiku. Neki vesterni smješteni su u ranija razdoblja kao što je Bitka za Alamo 1836., no oni se uglavnom odvijaju u vremenu nakon Američkog građanskog rata i prije kraja Indijanskih ratova 1890., iako postoji nekoliko “kasnih vesterna” (npr. Divlja horda), dok su neki smješteni u doba Meksičke revolucije 1920.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Old Henry i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: