Paranormalne pojave: Priča Nevenke Poplašen

Paranormalne pojave: Priča Nevenke Poplašen
Vjera i religija i zanimljivosti i misterije

U ovoj objavi možete pročitati priču Nevenke Poplašen, paranormalne pojave koje je doživjela, te njeno iskustvo koje je poslala na stranicu Svjedočanstva. To je priča o mističnim stvarima u životu Nevenke, elementima opsjednuća, duhovnom borbom, korijenskim problemima sa nekim ljudima iz Nevenkinog života, posjete poznatim svećenicima.

Paranormalne pojave i svjedočanstvo Nevenke Poplašen

Sve je počelo nakon tri do četiri godine po mom dolasku u Sloveniju. Počela sam raditi u jednoj firmi, jako sretna i zadovoljna, svakodnevno nasmijana, raspoložena i poslušna svima oko sebe. Voljeli su me i ja sam voljela njih. Nakon par godina moj se život promijenio u noćnu moru a dan u tjeskobu bez smijeha i volje. Čula sam lupu i nečije hodanje što drugi nisu čuli, to se događalo kasno u noći.

U stanju sam da radim neprestano i nisam umorna ali me nešto umaralo sto nisam osjećala od rada. Loši snovi i noćne more su samo početak moje priče ali to nisu bili snovi to sam osjećala sve budna. Naglo bi utonila u neki dubok san i iz tog sna bi začula ovakve događaje: da se nešto spušta iza mene, da se jako prisloni i da se ne mogu pomaknuti.

Da neko veliko oko gleda iza mene, da nešto hoda po tavanu kuće velikim stopama i nešto premeće. Krevet mi trgne ispod mene i ja ostanem ukočena da ne padnem u neku dubinu ili me digne iz kreveta samo me trgne u zrak. Udari me tako moćno u prsa, ili mi promeće rukom kroz kosu.

Ispovijed

Otišla sam na ispovijed i požalila se, no svećenik mi je rekao da je to samo strašan san, da će to će proći. Nije prošlo, nastavilo se još gore. U mojem ormaru čula sam kao da se nešto lomi, krši. Počela sam gubiti stvari; novac, ključeve, gdje što bi ponijela, tamo ostavila i ne bi kući vratila. Kad se spušta noć, dolazi noćna mora i svaki smisao života mi se gubi u glavi, nastaje pravi košmar. Slike pred očima prepune negativnosti koji nema smisla, smisao života se gubi.

Osjećam da hodam po nekoj kao strujnoj žici i ljuljam se lijevo desno skoro da ne padnem. A kad padnem padnem u neku provaliju punu trnja i dok izlazim ranjene mi noge i ujutro kad ustajem ne mogu stajati koliko me boli. Srce mi jako lupa i boli me kao da me iglama bode i po noći me guši, ne mogu disati.

Iz nekog tunela me doziva osoba poznata ali glas je grub i prodoran. Pa tako jedne noći idem ja sa dečkom, dostigne me ta ženska osoba i uzme ga ispod ruke, te ja odem naprijed. Otvore se zatim takvi mutni valovi vode i ja ih ne vidim, čujem samo njen smijeh gdje mi se ruga „tvoj nikad neće biti“ – to je bio budni san. Tada sam ju srela i rekla joj što mi se događa i od tada se više nije družila samnom niti je razgovarala više ikad samnom.

Zanimljivosti i misterije: Da li je to prokletstvo?

Toliko sam se gubila da sam išla u dva sata na posao umjesto u 5 ujutro. Uz glavnu cestu hodajući začujem sat na crkvi i pogledam 2 sata u noći. Spopao me strah kao da dolazi smrt i da je kraj. Depresija je postala svakodnevnica, nitko ne vjeruje niti me pita išta. Ako komu se i povjerim, jedina osoba koja me razumjela je od brata žena.

Nisam puno ni govorila o tome samo sam molila Boga i pitala se šta je ovo. Da li to ja nosim neko prokletstvo, tko je sagriješio da ja ispaštam. Molila sam Boga za prosvijetljenje i zaista sam se prisjetila, da su kod nas ozdravljali od zlog duha za sv. Ivu u Podmiljačju. Ali kud dolje baš; rat je, ne može se, ali dobila sam priliku, u Međugorje se počelo ići. Prijavila sam se ali nisam otišla, jer zabunila sam se za datum. Prijavim se drugi puta i rano se išlo.

Naručim si taksi da ujutro dođe po mene, pa taksija nema pa pođem pješke do govornice i kažu taksi je davno otišao, pokvario se, poslali smo drugi. Ja dođem dalje, dva taksija čekaju i ovaj pokvareni što je stajao upali se, taksist kaze taksi mi je jednostavno stao a sada radi normalno. Brzo smo stigli a taksista u čudu kaže jednostavno taksi je stao a sad normalno radi. Eto neda sila ali Bog je pomogao.

Paranormalne pojave: Noćne more

U Međugorju me svećenik razumio dobila sam krila za borbu, poučio me što da molim. Nije to lako moliti se; nisam mogla ni usne pomaknut mogla sam samo, da razmišljam mislima u molitvi ništa drugo. Što sam više molila više me napadalo, to je bila samo borba. U noći osjećam da hodam među velikom gužvom naroda i nikoga ne grizu zmije samo mene. I sve iz zemlje zmijske glave me grizu a moja pokojna majka mi pokazuje da stanem tu; i kad stanem gdje mi ona kaže onda se to u snu prestaje događati.

Moje noćne more su se pretvorile u dan. Počela sam to doživljavati usred dana, popodne. Samo me najednom diže u zrak skupa sa stolicom i u centru glave mi velikom brzinom vrti u desnu stranu. Onda me spusti, moćno na zemlju, i odvija se u glavi na drugu stranu. I tada nemam snage a kolegica na poslu mi govori da što mi je, da nek idem van pod vodu, da sva sam zelena. Tada sam joj priznala sve što mi se događalo. Kao i uvijek sve je ona osjećala što mi se događa i rekla pođi kod hodže ili negdje, jer tako ćeš izluditi. Poslušala sam ju, pronašla sam hodžu i otišla, mada sam se bojala jer ipak to nije moja vjera.

NE PROPUSTI  Psalmi 99 i 100: Biblija i Stari zavjet

Paranormalne pojave: Daljnje traženje pomoći

Bio je prijazan i rekao mi je da je to predugo i te vračke na meni, da mi on ne može mnogo pomoći da sam jaka i da ću sama po dugom procesu izaći iz toga. Prestala me samo od tada boljeti glava i kičma, ostalo je bilo isto; i još gore. Ponovo sam otišla u Međugorje i tada smo po prvi put došli na široki brijeg kod fra Joze Zovke. Kad je fra Jozo došao i počeo da govori na mene su se dlanovi preznojili, stiskala sam ruke, a u prsima me gušilo. To je bilo na cvjetnicu, ovo su sveti dani treba se osvjetliti, i kaže evanđelje tada evo doveli su mi jednog Nijemca potpuno opsjednuta, i ja ću poslije da molim nad njim, i tako dalje – kao da mi je dao znak da sam i ja dobro došla.

Olakšanje

Kad je završio sa molitvom otišla sam kod naše voditeljice puta, i rekla da ga pita da i meni pomogne. Ona ga je pitala i rekla da je da je rekao kad bude izlazio da pratim i idem za njim; što sam i uradila. Ušli smo u drugu dvoranu, na podu je ležao čovjek potpuno nemoćan. Sjela sam i u tom momentu ja nisam ništa vidjela niti čula, niti me je što pitao. Jedino sam osjećala na dijelovima tijela i glave da mi prolazi topla sjena. Tako sam osjećala na glavi, očima, sljepočnicama i u prsima. Tada sam skočila i gledala se sa fra Zovkom oči u oči on se smijao i pitala sam mogu li samo nešto da pitam. Pitala sam jesam li ja to zlo imala ili ne? Rekao je da; povukao me za obraz kao malo dijete i rekao: od danas se više ne boj ništa.

Paranormalne pojave: Molitve

Pitala sam i o tome da sam bila kod hodže, i strah me da sam izdala svoju vjeru. Rekao mi je da nisam već sam bila u mukama i potražila pomoć. I rekao je ovako: da si izdala svoju vjeru ne bi bila ovdje; odbaci samo od sebe sve što imaš a imala sam neku kao zaštitu. Izjurila sam i bez zbogom i bez doviđenja, valjda je tako moralo biti i sjećam se da je rekao da je on potreban samo naše molitve. Tada sam obećala da ću moliti krunicu, za fra Jozu, i za osobu koja mi donijela to zlo. Petnaestak dana molim pred križem na koljenima svaku večer i posve mirno protječu dani, ništa se ne događa više. Mislila sam hvala Bogu gotovo je. Jednu večer izmolim molitve, stavim krunicu na križ pored sebe na ormariću i zaspim.

Napadi se nastavljaju

Probudi me lupa i ženski glas osobe koja kao da trči po stepenicama gore dolje i temelji se kuće razoriše kao da netko melje neko veliko kamenje. Ustala sam i naslonila se na lakat što prije nikad nisam mogla, jer nisam mogla ni da se pomaknem. Sad sam mogla, i dok sve ovo slušam i razmišljam, kao da mi u tom trenu fra Jozo govori „od danas se neboj više ništa..“. Ipak strah prevladava, pokrijem se i ruku dignem da uzmem križ i krunicu al mi nešto vrati ruku. Pokušam ponovo vrati mi ruku; pokrijem se i počnem molit na prste.

Znam dobro da sam izmolila Vjerovanje, tri Zdravomarije. I u tom momentu sve jače glasove i hrup sam slušala i najednom mi se pojavi križ i krunica na ruci. Sve je prestalo, potpuna tišina, odahnula sam i htjela da molim dalje ali nigdje ni križa ni krunice više. Digla sam ruku, križ i krunica su ponovno bili na ormariću, uzela sam križ i krunicu i nastavila moliti. Ali u čudu jer odakle križ sad na ruci a znam da ga nisam uzela i opet je bio na oramarić vraćen. Da, Bog me spasio tada kao i uvijek ali na čudesan način netko će vjerovati, netko osuditi me ali Bog je znao da sam u velikoj nevolji.

Paranormalne pojave: Glasovi

Događa se rijeđe ali i jače napada. Molila sam Boga, da mi pokaže osobu što hoće od mene i tko je uistinu još nisam bila potpuno sigurna . Jednu noć se budim, Ana; čije glasove sam čula stoji na hodniku iza mojih sobnih vrata vani, vidim ju kroz zid, bosa na prstima stoji u providnoj haljini, sve joj se golotinja vidi, stiskala je zube i šake, kosa duga joj stoji u zraku i u čudu sam to gledala naslonjena na lakat i rekla sam skloni mi ju Bože, nestala je nakon toga. Nakon nje i nekog vremena pojavljuje mi se još jedna žena meni poznata. Bila je to strina Anina, napada me. Onda sam rekla „Sveti Anto“, molit ću krunicu svetom Anti, tu smo primili sve sakramente. Ako je ta žena isto zla pokaži mi, ako nije molim te nek ova molitva ide u njeno dobro.

Paranormalne pojave: Pomoć egzorcista

Nakon ispunjenja molitve ide žena k meni po noći i ja ispružim ruke i kažem: stani, stani da ti kažem kako ćeš se Bogu moliti, a ona meni kaže prestani se za me moliti, meni molitva smeta, ja se znam moliti bolje od tebe, ali ne moli se za mene, i zatim jurne na mene. Tada sam zavapila Bogu i svetom Anti hvala vam, ali pomozite mi. Tada sam digla ruke, bilo je tako teško. Kad sam to odbacila sa sebe puklo je nešto i ja kao sam bila izbavljena. Više mi se nije pojavila nikad.

NE PROPUSTI  Knjiga Brojeva 5: Biblija i Stari zavjet

Promijenila sam posao i stan i navečer idući iz druge smjene me je čekao dečko, i pred vratima stana smo našli dvije sapinjače velike zakačene jedna za drugu. Ubrzo sam bila trudna i nakon toga on me ostavio. Molila sam Boga samo da rodim zdravo dijete, jer sam i dalje imala strahove. Na sreću sve je super sa djetetom. Ali na nesreću je taj dečko od Anine tetke sin nisu se ni poznavali ali kad su saznali, da sam sa njim trudna. Brzo su djelovali, još nije priznao, ni novčića dao za dijete.

Paranormalne pojave: Potpuno oslobođenje

Otišla sam prije 10 godina u Stičnu i tamo sam na ispovijedi saznala da ja moram biti oslobođena potpuno samo uz pomoć egzorcista. Taj dan sam i pronašla na zidu da je pisalo: pogovor s egzorcistom. Kako sam bila sretna, otišla sam do njega. Bio je Marijan Arhar blagoslovio me uljem, i rekao evo ti vizitka najavi se, i dođi kod mene. Tako sam i uradila. Otišla sam kod Arhara i tamo me sve ispitao i pitao me jesu li te osobe žive ili mrtve, te osobe što čujem njihov glas. Osobe su žive, evo i danas jedna starija a jedna 45 godina potpuno sigurno su one te kršćanske duše nekad bile.

Uzroci problema

Zanimljivo da sam robu imala isprobadanu a pošto me noga boljela pitao me Arhar da li si uvijek imala veću cipelu lijevu i zaista obuća na lijevoj nozi uvijek mi se proširila i morala sam kupovati nove. Kroz razgovor sa Arharom sam otkrila i sjetila se da je Ana jednom išla ispred mene te ušla u trgovinu. I kad sam ja ušla ona se vratila i na vratima me udarila na lijevu stranu i nešto mi je palo pod noge. Pošto iz mog kraja nitko ne vjeruje da to zlo postoji i kaže da to ne može kršćanska duša da napravi, ja kažem da su one kršćanske dok nisu ušle u zlo jer i ubojica nije ubojica dok ne počini zločin.

Naši ljudi u Sloveniji se okupljaju jednom godišnje i imamo misu i druženje, dođu naši svećenici i na toj fešti se pojavila i Ana. Imala sam vezu i čim je saznala došla je i sve je počelo loše. On ima noćne more o meni, ne može u moju blizinu, dijete ima problema isto. Ali sprječavam i pomažem dijete jer imam egzorcista i na vezi smo, pomaže nam, i hvala dragom Bogu. Otkrila sam da je ona uzrok svake moje završene veze jer davno mi je rekla ,da se ja neću nikad udat. Ona je rastavila jedan brak i ima dijete tim čovjekom, 20 godina je stariji od nje, ostavila je i njega. Prošle sam godine ponovno došla u isti grad gdje sam i prije bila i dođem u firmu gdje ona radi također.

Paranormalne pojave: Muke i velike milosti

Šest mjeseci me nije opazila a poslije se iznenadila. Prvi dan je pošla prema meni na stanici i korak naprijed, korak nazad, i nije mogla do mene uvjerena sam; da ne može do mene zbog svetinje sad samo povije glavi i prođe pored. Sa kim je ona bila bliska postao je pijanac, ili neoženjen, nitko nije dobro završio. Bila sam na seminarima kod fra Zvjezdana Linića, i on mi je rekao: „moja Nevenka drži se samo molitvenih zajednica da ostaneš jaka“. Bila sam i kod fra Pavića, posebno nas je primio svaka mu čast na riječima koje mi je rekao neću ih pisati, ali djelovale su. Pretrpila sam muke ali sam dobila velike milosti. Zašto me Bog prepustio tako dugo da se borim, ne znam ali znam da mi zli ne može više ništa.

Nepoznata žena

Najzadnje kad sam se vratila od egzorcista desilo se ovo: po noći mi dolazi nepoznata žena i okrnute glave od mene lupa o pod nogom i kaže: „Bože i ona se non stop moli“ i ode srdito i brzo od mene. To smo razmatrali, da ona ne radi sama vračke, i da je to žena što naručuje vračke kod nje a skupo ih i plaća. Jer ja vidim i čujem nju a vračara djeluje preko nje, jer je ona naručitelj.

Često sam i kod fra Smiljana u Zagrebu na molitvama koliko mogu da stignem ali znam da je Bog samnom i da sam sve jača. Oprostila sam joj i pozvala ju da se vrati Crkvi i vjeri, da ode egzorcistu da ju samo on može osloboditi. Kažu da se zlo vraća dva ili više puta, mislim; tako je recimo i njoj poginuo brat i otac u nesreći, i još neke stvari što ne želim da iznosim.

Izvor: Svjedočanstva

Da li imate vi neka svoja osobna iskustva kada su u pitanju paranormalne pojave? Ako želite, možete nam ukratko reći u komentarima. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo: