Parapsihološke sposobnosti: Snaga misli

Ako imate prirodno razvijene i izražene parapsihološke sposobnosti, možete se i sami okušati u savijanju žlice uz pomoć misli.

Parapsihološke sposobnosti: Snaga misli
Parapsihologija

Način da se pomoću parapsihološke sposobnosti svine žlica

Udobno se smjestite u stolac, opustite, a vanjske zvukove smanjite koliko god je moguće. Stavite pred sebe običnu žlicu iz kuhinje. Pogled usmjerite na onaj najtanji dio, koji spaja dršku sa samom grabilicom žlice. Odaberite jednu točku na tom dijelu i potpuno se koncentrirajte na nju, intenzivno misleći kako se upravo na tom dijelu u toj točki žlica mora savinuti. Ako vam se čini lakše, prelazite dlanom iznad tog mjesta, ali samu žlicu ne dirajte. Ako nakon petominutne koncentracije niste uspjeli, to još ne znači neuspjeh. Ali, pazite: nakon pokusa žlicu ostavite na istom mjestu, jer postoji mogućnost da ona zbog akumulirane misaone energije reagira nakon nekog vremena, savijajući se naizgled sama od sebe.

NAPOMENA: Ovaj članak je isključivo informativnog i zabavnog karaktera.

Pročitaj još: Parapsihologija

Parapsihologija (starogrč., παραψυχολογία) je naziv za pseudoznanost koja istražuje parapsihološke pojave koje se ne mogu protumačiti poznatim psihološkim i fizičkim zakonima.

To je područje izvan medicinsko-psihološke stvarnosti koje nije znanstveno provjerljivo, a pripada mu: (hiromantija, proricanje, spiritizam, okultizam, astrologija, telepatija, vidovitost, bioenergija, telekineza), levitacija, automatsko pisanje i slično.

Postoje dvije skupine parapsiholoških pojava:

Izvanosjetilna opažanja (eng. extrasensory perception, ESP) – sposobnost doznavanja informacija osjetilima koja ne obuhvaćaju spektar normalnih ljudskih osjetila (telepatija i vidovitost);
Psihokineza – sposobnost djelovanja na objekte na daljinu bez uporabe fizičke sile.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Psihokineza

Psihokineza (grč. ψυχή, “psyche” + κίνησις, “kinesis”) ili telekineza (grč. τῆλε + κίνησις) je sposobnost pokretanja ili utjecanje na objekte snagom uma. Ubraja se među parapsihološke fenomene koji nemaju znanstvenu potvrdu niti objašnjenje.

NE PROPUSTI  Vlaška magija za ljubav je vrlo razvijena magija

IZVOR: hr.wikipedia.org

Izvanosjetilna opažanja

Izvanosjetilno opažanje ili izvanosjetlina percepcija (eng. Extrasensory perception, ESP), sposobnost zapažanja ili percipiranja nečeg osjetilima koja ne obuhvaćaju spektar normalnih ljudskih osjetila. Pojam je skovao američki parapsiholog Joseph Banks Rhine za označavanje neobičnih psihičkih sposobnosti poput telepatije i vidovitosti. Tradicionalno, takve psihičke sposobnosti grupiraju se u pojam “šesto čulo”.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Možda će vas zanimati i ovo: