Patton (1970): Filmovi Franklina J. Schaffnera

Patton (1970): Filmovi Franklina J. Schaffnera
Photo: YouTube 20th Century Studios

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, dramu, biografski i ratni film Patton, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Patton

Godina filma: 1970

Filmski žanr: Akcija, drama, biografija, ratni film

Režija: Franklin J. Schaffner

Uloge: Jack Gwillim, Stephen Young, Michael Strong, Michael Bates, Karl Malden, George C. Scott i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film “Patton” priča priču o generalu Georgeu S. Pattonu, poznatom tenkovskom zapovjedniku iz Drugog svjetskog rata. Film počinje Pattonovom karijerom u sjevernoj Africi i napreduje kroz invaziju na Europu i pad Trećeg Reicha. Sporedne radnje također govore o Pattonovim brojnim manama kao što su njegov temperament i sklonost neposlušnosti, mane koje bi ga spriječile da postane vodeći američki general u invaziji na Normandiju, kao i o tome da bude razriješen s mjesta okupacijskog zapovjednika Njemačke.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Patton i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: