The Last of the Mohicans (1992): Filmovi Michaela Manna

The Last of the Mohicans (1992): Filmovi Michaela Manna
Photo: YouTube TrailersPlaygroundHD

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, dramu, avanturu, romansu, povijesni i ratni film The Last of the Mohicans (Posljednji Mohikanac), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film The Last of the Mohicans

Godina filma: 1992

Filmski žanr: Akcija, drama, romansa, avantura, ratni film, povijesni film

Režija: Michael Mann

Uloge: Russell Means, Tracey Ellis, David Schofield, Maurice Roëves, Daniel Day‑Lewis, Madeleine Stowe i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na djelu Poslednji Mohikanac: pripovijest iz godine 1757 autora Jamesa Fenimorea Coopera. Posljednji članovi umirućeg indijanskog plemena, Mohikanci – Uncas, njegov otac Chingachgook i njegov posvojeni polubijeli brat Hawkeye – žive u miru zajedno s britanskim kolonistima. Ali kada kćeri britanskog pukovnika otme izdajnički izviđač, Hawkeye i Uncas moraju ih spasiti u unakrsnoj vatri jezivog vojnog sukoba u kojem nisu željeli sudjelovati: francuskog i indijanskog rata.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Interiors (1978): Najbolji filmovi Woodyja Allena

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Last of the Mohicans i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: