Pohano bijelo meso – Najbolji recepti za slana jela

Pohano bijelo meso - Najbolji recepti za slana jela
Recepti

U ovoj objavi možete vidjeti recept za pohano bijelo meso. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slana jela ili slatka jela, upišete u pretragu npr. “Recept za tijesto za voćnu pogaču” ili “Tijesto za voćnu pogaču” i kliknete “Search”.

Pohano bijelo meso

Sastojci:

Pileći file za osoba po želji
2-3 jaja
brašno
vegeta
prezle
ulje za prženje

Priprema:

Pileći file izrežite na tanke odreske, te ih “istucite” ih čekićem za meso. Svaki odrezak pospite vegetom i slažite jednog na drugi. Na tu istu podlogu na kojoj ste pripremali meso sipajte brašno. Svaki odrezak uvaljajte u brašno sa obadvije strane i opet slažite jednog na drugi. Kad završite sa brašnom, stavite tavu na ploču od štednjaka i sipajte ulje u tavu, te zamutite jaja u tanjuru.

Na podlogu gdje ste prethodno sipali brašno sipajte prezle. Sada odreske potopite u izmućena jaja pa ih uvaljate u prezle i opet slažite odreske jedne na druge. Kada se ulje dovoljno zagrije, stavljajte pripremljene odreske da se prže. Prvo ih pržite na jednoj strani vodeći računa da poprimaju polako zlatnu boju, a zatim ih okrenite na drugu stranu. Procijenite sami da li treba da se smanjuje temperatura ploče na štednjaku, jer ne smiju da zagore. Temperatura ulja je bitna jer ako nije zagrijano, puno će upiti masnoće, a ako je pregrijano, odresci će zagoriti. Ne dozvolite ni jedno ni drugo. Pohano bijelo meso je sigurno jedno od ljepših jela od piletine. Prilog sami odaberite.

Možda će vas zanimati i ovo: