Poltergeist je naziv za duhove koji su jako bučni

Poltergeist je naziv za duhove koji su jako bučni
Zanimljivosti i misterije

Poltergeist je njemačka riječ i u slobodnom prijevodu znači „Bučni duh“. Izvješća o ovim duhovima datiraju još od antičkih vremena. Njihovo djelovanje obično počinje udarcima, lupnjavom i pomicanjem namještaja. Nakon toga, njihova aktivnost jača i manifestira se glasovima, čak i potpunim aparicijama! Uzrokuju premještanje teških komada namještaja i nerijetko tresu krevet na kojem spavate.

Mnogi smatraju da je poltergeist opsjednuće

Poltergeiste mnogi smatraju najstrašnijom vrstom opsjednuća zbog njihove žestine i učestalosti. U većini slučajeva poltergeist je koncentriran na žensku osobu u pubertetu (iako ima i izuzetaka). Ovu vrstu posjednuća je u principu vrlo teško klasificirati jer je gotovo nemoguće pronaći dva ista slučaja.

Najpoznatiji i odlično dokumentiran slučaj poltergeista je onaj iz 1977. godine, poznat kao Enfield Poltergeist o kom je snimljen i odličan dokumentarac „Intervju sa Poltergeistom“ (ako nekog zanima, imam ga na dvd-u). Neke osobe u istom domaćinstvu su više ili manje pod utjecajem poltergeista jer se čini kako se on koncentrira na najlabilniju osobu. Aktivnosti uglavnom jenjavaju ako ta osoba nije u kući!

Razlozi zašto su duhovi bijesni

Obično se radi o osobi koja je pod velikim stresom ili je emotivno nesređena. Ako se radi upravo o takvoj osobi, obično nakon što potraži liječničku pomoć, sve aktivnosti prestaju! Ako primjećujete djelovanje poltergeista u svojoj kući ali u vašoj obitelji nema pubertetlija, tada se uglavnom radi o nekoliko duhova koji su udružili snage kako bi bili snažniji i na taj način skrenuli pozornost na sebe.

Ono što vi trebate učiniti je, pronaći moguće razloge njihovog bijesa, zašto su vezani baš uz vašu kuću (ispitajte povijest kuće i zemljišta na kojem se nalazi). Ako to saznate, obično nije problem pomoći duhovima da krenu dalje i oslobode se zemaljske veze a vas ostave na miru. Ako shvatite zašto je poltergeist bio u vašoj kući, znati ćete i kako ga spriječiti da se ponovo vrati. Znanje je vrlo važno kako bi se mogli zaštititi od eventualnih budućih napada!

NE PROPUSTI  NLO misterije pred očima mnogih ljudi

C-IP

IZVOR: paranormalno-hr.blogspot.com

Možda će vas zanimati i ovo: