Povijesni filmovi: On Wings of Eagles (2016)

Photo: YouTube ONE Media

Ispod možete pročitati kratak opis za film On Wings of Eagles. Ako vas zanimaju još neki povijesni filmovi ili neki drugi filmski žanrovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Dobri povijesni filmovi: On Wings of Eagles

Godina filma: 2016

Filmski žanr: Biografija, drama, povijesni film

Režija: Stephen Shin

Uloge: Joseph Fiennes, Jesse Kove, Elizabeth Arends i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Eric Liddell možda je osvojio zlato za Ujedinjeno Kraljevstvo, ali rođen je u Kini i tamo je više od polovice života. Ericovu voljenu domovinu uskoro će okupirati carski Japan.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati. Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film On Wings of Eagles i ako jeste, koja je vaša ocjena filma i koji su vam najbolji povijesni filmovi koje ste do sada gledali? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: