Obiteljski filmovi: Follow the Stars Home (2001)

Obiteljski filmovi: Follow the Stars Home (2001)
Photo: YouTube Hallmark MovieChannel

Ispod možete pročitati kratak opis za film Follow the Stars Home. Ako vas zanimaju još neki obiteljski filmovi ili neki drugi filmski žanrovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Dobri obiteljski filmovi: Follow the Stars Home

Godina filma: 2001

Filmski žanr: Drama, obiteljski film, romantični film

Režija: Dick Lowry

Uloge: Eric Close, Blair Brown, Roxanne Hart, Suzy Nakamura, Kimberly Williams i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Dva brata – jedan čestit, jedan bespomoćan – zaljubljeni su u istu ženu.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati. Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  North (1994): Filmovi Jasona Alexandera

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Follow the Stars Home i ako jeste, koja je vaša ocjena filma i koji su vam najbolji obiteljski filmovi koje ste pogledali do sada? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: