Worth (2020): Drame, povijesni i biografski filmovi

Worth (2020): Drame, povijesni i biografski filmovi
Photo: YouTube Netflix

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, povijesni i biografski film Worth, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Worth

Godina filma: 2020

Filmski žanr: Drama, biografija, povijesni film

Režija: Sara Colangelo

Uloge: Victor Slezak, David Fierro, Michael Keaton, Connie Ray, Amy Ryan i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Worth je biografski film iz 2020. godine u režiji Sare Colangelo, prema scenariju Maxa Borensteina. Nakon užasnih napada 2001. godine na Svjetski trgovački centar i Pentagon, Kongres imenuje odvjetnika i poznatog posrednika Kennetha Feinberga (Michael Keaton) koji će voditi Fond za naknadu štete žrtvama 11. rujna.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Povijest

Povijest ili historija (etim. od grčkog ἱστορία, istoria, istraga ili informacija, spoznaja dobivena istraživanjem, od glagola ἱστορεῖν, istraživati) u hrvatskom jeziku ponekad se razgovorno koriste kao istoznačnice za prošlu zbilju (lat. res gestae: djela), ali danas uvelike prevladava povijest. U stručnom nazivlju oni označavaju dva različita pojma: povijest prošlu zbilju, a historija humanističku znanost koja proučava tu zbilju. Srodna znanost koja ju proučava na temelju pisane građe naziva se historiografijom. Znanstvenika koji istražuje ljudsku povijest nazivamo povjesničarom.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Worth i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: