Proljetni sendvič je stvarno dobar sendvič

Ispod možete vidjeti recept za proljetni sendvič. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka ili slana jela upišete u pretragu npr. “Recept za pastrvu s bademima” ili “Pastrva s bademima” i kliknete “Search”.

Proljetni sendvič je stvarno dobar sendvič
Recepti i hrana

Dobar recept za proljetni sendvič

Sastojci za 1 osobu:

– 2 kriške toast-kruha
– 10 g maslaca

Nadjev:

– 1 svježe jaje
– 1 žlica ribanog sira parmezana
– 1 mala žlica sitno kosanog bosiljka
– sol
– 1 žlica ulja
– 2 lista zelene salate

Priprema

Očistite salatu, operite je, ocijedite i ostavite da se suši. Stucite jaje, posolite ga, dodajte mu ribani sir i bosiljak, zatim ga uspite u već zagrijanu tavu, namašćenu žlicom ulja. Pecite prženicu najprije s jedne strane, zatim je pažljivo okrenite pa ispecite i s druge strane. U međuvremenu ostavite na tanjuriću maslac da omekša, posolite ga, pa njime premažite dvije kriške kruha. Na svaku stavite list salate, u sredinu hladnu prženicu. Ovo je potpunij, bolji i ukusniji sendvič od standardnih sendviča sa sirom i salamom.

Da li ste isprobali ovaj recept za proljetni sendvič? Možete nam reći u komentarima i ako želite ukratko navesti još neki sličan recept. Zahvaljujemo unaprijed!

Pročitaj još: Kuhanje

Kuhanje je termička obrada sirove hrane. Kuha se u vodi ili na pari na 100 °C. Osim kuhanja hrana se termički može još pripremati i pečenjem ili pirjanjem. Oba načina hranu termički obrađuju na temperaturi od preko 100 °C, s tim što se pirjanje odvija na nešto nižoj temperaturi, bliže 100 °C.

Kuhanjem se pripravljaju juhe, gulaši, razna jela koja se jedu žlicom ili pak jela poput kuhanog povrća, mesa ili tjestenine.

IZVOR: Wikipedija

Hrana

Hrana je bilo koja tvar koja apsorpcijom u ljudskom organizmu doprinosi očuvanju homeostaze istog. Hranu u užem smislu čine sljedeći sastojci:

NE PROPUSTI  Mrkva s mlijekom: Zdrava hrana i kuhanje

– Ugljikohidrati
– Bjelančevine
– Masti
– Vitamini
– Minerali

Ona čovjeku omogućava svakodnevne aktivnosti.

IZVOR: Wikipedija

Koliko puta tjedno često kuhate i koje vam je najbolje jelo koje ste pripremili, da li vam je draža pečena ili kuhana hrana i slično. Recite nam u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: