Otkrivenje 15: Biblija i Novi zavjet

Otkrivenje 15: Biblija i Novi zavjet
Vjera i religija: Sveto pismo i Novi zavjet – Otk 15

Ispod možete pročitati poglavlje iz Biblije i Novog zavjeta Otkrivenje 15. Otkrivenje posljednja je knjiga Svetog pisma i Novoga zavjeta. Kratica za ovu knjigu: Otk. Ako u tekstu ispod postoje bilo kakve greške, slobodno nam to navedite u komentarima i nastojati ćemo to ispraviti u što kraćem roku.

Biblija, Stari i Novi zavjet – POČETNA

Otkrivenje 15

Otk 15: 1 – 4

1 – I vidjeh drugo znamenje na nebu, veliko i čudesno: sedam anđela sa sedam zala posljednjih – s njima se navršuje gnjev Božji.
2 – I vidjeh kao neko more od prozirca pomiješano s ognjem. Oni koji pobijediše Zvijer i kip njezin i broj imena njezina stoje u moru od prozirca s citrama Božjim u ruci.
3 – Pjevaju pjesmu Mojsija, sluge Božjega, i pjesmu Jaganjčevu: “Velika su i čudesna djela tvoja, Gospodine, Bože, Svevladaru! Pravedni su i istiniti putovi tvoji, Kralju naroda!
4 – Tko da te se ne boji, Gospodine, tko da ne slavi ime tvoje! Ti si jedini svet! I zato svi će narodi doći i klanjati se pred tobom jer se očitovahu pravedna djela tvoja!”

Otk 15: 5 – 8

5 – Nakon toga vidjeh: otvori se hram Šatora svjedočanstva na nebu!
6 – Iziđe sedam anđela sa sedam zala iz hrama; odjeveni bijahu u blistav bijeli lan, oko prsiju opasani zlatnim pojasom.
7 – Jedno od četiri bića dade sedmorici anđela sedam zlatnih čaša, punih gnjeva Boga koji živi u vijeke vjekova.
8 – I hram se napuni dimom od Slave Božje i od njegove snage te nitko ne mogaše ući u hram dok se ne navrši sedam zala sedmorice anđela.

Koji su vama najljepši dijelovi iz poglavlja Otkrivenje 15? Možete nam reći u komentarima. Hvala

NE PROPUSTI  Ezra 5: Biblija i Stari zavjet

Možda će vas zanimati i ovo: