Puding od krupice s prelivom od marelica

Ispod možete vidjeti recept za puding od krupice s prelivom od marelica. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za nabujak od sira” ili “Nabujak od sira” i kliknete “Search”.

Puding od krupice s prelivom od marelica
Kuhanje i zdrava hrana

Dobar puding od krupice

Sastojci za 4 osobe:

– 1/4 l mlijeka
– 65 g krupice (griza)
– 1 korica limuna
– 25 g šećera
– 10 g maslaca
– 15 g grožđica
– 2 svježa jaja

Pecite u obliku za puding (masa smije dopirati samo do polovice visine oblika), namazanom maslacem i posipanom šećerom. Topli preliv: marmelada od marelica.

Priprema

U širokoj posudi zagrijte mlijeko, zajedno sa šećerom, maslacem i limunovom koricom. Kad mlijeko uzavri polako uspite krupicu, nekoliko ga minuta kuhajte, neprekidno miješajući, sve dok se ne počne odljepljivati od posude. Onda ga stavite da se malo ohladi, pa mlakome dodajte grožđice, jedan po jedan žumanjak, a kao zadnje čvrsto stučen snijeg od bjelanca.

Uspite masu u već priređen oblik, uronite ga u posudu do pola napunjenu toplom vodom, a kad voda uzavri stavite posudu u pećnicu, već zagrijanu na 175-200 °C. Pecite tričetvrt sata. Izvadite puding iz oblika na tanjur na kojem ćete ga poslužiti, a dok se bude hladio priredite preliv: u zdjtelici razrijedite marmeladu a vodom i nekoliko minuta kuhajte. Uspite u zdjelicu za umak i poslužite zajedno s varencem. Ako je preliv namijenjen odraslima, možete dodati šalicu likera, na primjer, maraskina i sl.

Da li ste isprobali ovaj recept za puding od krupice? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Pročitaj još: Kuhanje

Kuhanje je termička obrada sirove hrane. Kuha se u vodi ili na pari na 100 °C. Osim kuhanja hrana se termički može još pripremati i pečenjem ili pirjanjem. Oba načina hranu termički obrađuju na temperaturi od preko 100 °C, s tim što se pirjanje odvija na nešto nižoj temperaturi, bliže 100 °C.

NE PROPUSTI  Volovsko oko: Najbolji recepti za slatka jela

IZVOR: Wikipedija

Hrana

Hrana je bilo koja tvar koja apsorpcijom u ljudskom organizmu doprinosi očuvanju homeostaze istog. Ona čovjeku omogućava svakodnevne aktivnosti.

IZVOR: Wikipedija

Koliko puta tjedno kuhate? Možete nam reći u komentarima i navesti koje vam je najdraže jelo. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: