Ratni filmovi: The Odd Angry Shot (1979)

Photo: YouTube National Film and Sound Archive of Australia (NFSA)

Ispod možete pročitati kratak opis za film The Odd Angry Shot. Ako vas zanimaju još neki ratni filmovi ili neki drugi filmski žanrovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Dobri ratni filmovi: The Odd Angry Shot

Godina filma: 1979

Filmski žanr: Akcija, komedija, ratni film

Režija: Tom Jeffrey

Uloge: Bryan Brown, John Jarratt, Graham Kennedy i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Grupa australskih vojnika pukovnije SAS-a raspoređena je u Vijetnam oko 1967/68. godine i susreće se s ratnim realnostima, od otupljujuće dosade logorskog života i patrola na velikim udaljenostima, racija i zasjeda gdje se ništa ne događa, do terora minobacačkih napada neprijatelja.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati. Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Mickeys Tale of Two Witches (2021): Disney filmovi

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Odd Angry Shot i ako jeste, koja je vaša ocjena filma i koji su vam najbolji ratni filmovi koje ste do sada pogledali? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: