Bugsy (1991): Filmovi Warrena Beattyja

Bugsy (1991): Filmovi Warrena Beattyja
Photo: YouTube Umbrella Entertainment

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, biografiju, akcijski i kriminalistički film Bugsy, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Bugsy

Godina filma: 1991

Filmski žanr: Akcija, drama, biografija, krimić

Režija: Barry Levinson

Uloge: Debrah Farentino, Eric Christmas, Don Calfa, Lena Banks, Warren Beatty, Ben Kingsley i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Njujorški gangster Ben Bugsy Siegel odlazi na kratko poslovno putovanje u Los Angeles. U L.A.-u život, filmovi, a ponajviše čvrsta Virginia Hill zadržavaju ga dok njegova obitelj čeka kući. Onda mu odlazak radi kockanja na mjestu u pustinji poznatom kao Las Vegas daje veliku ideju.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  Together (2021): Najbolje drame filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Bugsy i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.