Recept za biftek na žaru

U ovoj objavi možete vidjeti recept za biftek na žaru. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za rižu na juhi sa šparogama” ili “Riža na juhi sa šparogama” i kliknete “Search”.

Recept za biftek na žaru
Ukusna hrana za sve generacije

Dobar recept za biftek na žaru

Sastojci za 1 obrok:

– 1 mali komad goveđih prsa sa kostima, 125-150 g goveđeg filea, 1 mala žlica ulja, 5 g maslaca, 50 g paste od sardela u tubi

Ukras:

– 1 inćun u ulju, 3-4 masline bez koštica

Priprema

Odstranite s mesa svu masnoću i eventualne kožice, pa ga namažite uljem. Pomiješajte maslac i pastu od sardela. Izvadite inćunu središnju kost pa ga uzdužno razrežite i podijelite na 4 fileta. Operite ih i osušite; razrežite masline popola i izvadite im koštice. Pecite meso na žaru 3-4 minute, zatim ga, izvan vatre, poslažite na tanjur, brzo premažite maslacem i pastom od sardela te ukrasite fileom inćuna. Poslažite masline uokolo i u sredinu. Poslužite odmah.

Da li ste isprobali ovaj recept za biftek na žaru? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Pročitaj još: Kuhanje

Kuhanje je termička obrada sirove hrane. Kuha se u vodi ili na pari na 100 °C. Osim kuhanja hrana se termički može još pripremati i pečenjem ili pirjanjem. Oba načina hranu termički obrađuju na temperaturi od preko 100 °C, s tim što se pirjanje odvija na nešto nižoj temperaturi, bliže 100 °C.

IZVOR: Wikipedija

Hrana

Hrana je bilo koja tvar koja apsorpcijom u ljudskom organizmu doprinosi očuvanju homeostaze istog. Hranu u užem smislu čine sljedeći sastojci:

  • Ugljikohidrati
    Bjelančevine
    Masti
    Vitamini
    Minerali

Ona čovjeku omogućava svakodnevne aktivnosti. No čovjeku je potrebna i voda, koju je čovjek u predindustrijskom društvu dobivao kroz namirnice biljnog porijekla (voće i povrće), a kako danas mnogi jedu nezdravo (jako malo voća i povrća) vodu je potrebno unositi samostalno.

NE PROPUSTI  Riblji prženac s bešamelom je ukusno jelo

IZVOR: Wikipedija

Koliko puta tjedno kuhate i koje vam ja najbolje jelo? Recite nam u komentarima. Hvala!

Možda će vas zanimati i ovo: