Recept za jaja na belgijski način

Ispod možete vidjeti odličan recept za jaja na belgijski način. Ako vas zanimaju još neki najbolji rcepti za slana i slatka jela, upišete u pretragu npr. “Recept za barbun na livornski način” ili “Barbun na livornski način” i kliknete “Search”.

Recept za jaja na belgijski način
Recepti za pripremu jaja

Brz recept za jaja na belgijski način

Sastojci za jednu osobu:

– 2 žumanjka i jedan bjelanjak, 2 kriške toast kruha, 2 tanke ploške mekog topljenog sira, maslac, sol.

Priprema

Od krišaka kruha izrežite posebnim metalnim oblikom krugove promjera 8 cm pa ih pržite na maslacu samo s jedne strane. Izrežite iz sira jednake krugove pa ih stavite na preprženu stranu krišaka kruha, zatim ih složite jednu uz drugu u tavu namazanu maslacem. Razbijte jaja, pa žumanjke stavite u dvije šalice; jedan bjelanjak uspite u zdjelicu, a drugo odstranite. Od jednog bjelanjka stucite čvrst snijeg, pa ga pažljivo protisnite kroz tuljac kojim se ukrašavaju torte, i to tako da se na svakoj ploški kruha stvori kraterčić u koji se onda uspe žumanjak, doda komadić maslaca, pa se zdjelica stavi u pećnicu zagrijanu na 150 stupnjeva C. Pecite oko 10 minuta dok bjelanjak lagano ne požuti. Posolite žumanjak i poslužite okrugle pržence još dok su vrući.

Da li ste isprobali gore navedeni recept za jaja na belgijski način? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Počitaj još: Kuhanje

Kuhanje je termička obrada sirove hrane. Kuha se u vodi ili na pari na 100 °C. Osim kuhanja hrana se termički može još pripremati i pečenjem ili pirjanjem. Oba načina hranu termički obrađuju na temperaturi od preko 100 °C, s tim što se pirjanje odvija na nešto nižoj temperaturi, bliže 100 °C.

NE PROPUSTI  Riža i tikvice u juhi se pripremaju vrlo lagano

IZVOR: Wikipedija

Hrana

Hrana je bilo koja tvar koja apsorpcijom u ljudskom organizmu doprinosi očuvanju homeostaze istog. Hranu u užem smislu čine sljedeći sastojci:

Ugljikohidrati
Bjelančevine
Masti
Vitamini
Minerali

Ona čovjeku omogućava svakodnevne aktivnosti.

IZVOR: Wikipedija

Koliko puta tjedno kuhate? Recite nam u komentarima. Hvala!

Možda će vas zanimati i ovo: