Recept za jaja sa špinatom

Ispod možete vidjeti recept za jaja sa špinatom. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka ili slana jela upišete u pretragu npr. “Recept za filete oslića s bijelim vinom” ili “Fileti oslića s bijelim vinom” i kliknete “Search”.

Recept za jaja sa špinatom
Kuhanje i zdrava hrana

Jednostavan recept za jaja sa špinatom

Sastojci za 1 obrok:

– 1-2 svježa jaja
– malo soli
– 1 mala žlica bijelog octa
– 250 g svježeg špinata
– 20 g maslaca
– 1 žlica ribanog parmezana

Priprema

Proberite i očistite špinat, operite ga u nekoliko voda i stavite ga kuhati u poklopljenu posudu s onoliko vode koliko se zadržalo na listovima. Kuhani špinat ocijedite, istisnute preostalu vodu i naspite ga na zagrijan tanjur. U međuvremenu skuhate jaja, i to ovako: napunite dopola posudu s vodom, posolite je; čim počne vreti, smanjite vatru tako da bi voda dalje vrlo lagano kuhala. Dodajte ocat, pa onda jaje (koje ste najprije razbili u tanjurić da vidite je li svježe). Uradite isto i s drugim jajetom pa ih oba stavite da kuhaju 3 minute na umjerenoj vatri. Izvadite ih rupičastom kutlačom, stavite na topao špinat i sve pospite ribanim parmezanom. U maloj posudi zagrijte maslac; čim se rastopi, polijte njime jaja i poslužite.

Da li ste isprobali ovaj recept za jaja sa špinatom? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Pročitaj još: Kuhanje

Kuhanje je termička obrada sirove hrane. Kuha se u vodi ili na pari na 100 °C. Osim kuhanja hrana se termički može još pripremati i pečenjem ili pirjanjem. Oba načina hranu termički obrađuju na temperaturi od preko 100 °C, s tim što se pirjanje odvija na nešto nižoj temperaturi, bliže 100 °C.

Kuhanjem se pripravljaju juhe, gulaši, razna jela koja se jedu žlicom ili pak jela poput kuhanog povrća, mesa ili tjestenine.

NE PROPUSTI  Recept za špagete bolognese - Najbolji recepti za slana jela

IZVOR: Wikipedija

Hrana

Hrana je bilo koja tvar koja apsorpcijom u ljudskom organizmu doprinosi očuvanju homeostaze istog. Hranu u užem smislu čine sljedeći sastojci:

– Ugljikohidrati
– Bjelančevine
– Masti
– Vitamini
– Minerali

Ona čovjeku omogućava svakodnevne aktivnosti.

IZVOR: Wikipedija

Koliko puta tjedno kuhate i koje vam je najljepše jelo? Recite nam u komentarima. Hvala!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)