Taxi Driver (1976): Filmovi Martina Scorsesea

Taxi Driver (1976): Filmovi Martina Scorsesea
Photo: YouTube Sony Pictures Home Entertainment

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, dramu i kriminalistički film Taxi Driver (Taksist), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Taxi Driver

Godina filma: 1976

Filmski žanr: Akcija, drama, krimić

Režija: Martin Scorsese

Uloge: Debbi Morgan, Charles Scorsese, Joe Spinell, Catherine Scorsese, Robert De Niro, Jodie Foster i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Travis Bickle bivši je marinac i veteran Vijetnamskog rata koji živi u New Yorku. Kako pati od nesanice, provodi vrijeme radeći kao taksist noću, gledajući filmove za odrasle u lošim kinima tijekom dana ili razmišljajući o tome kako je svijet, a posebno New York, propao u ponor. On je samotnjak koji ima čvrsta mišljenja o tome što je ispravno, a što loše s čovječanstvom. Za njega je jedina svijetla točka njujorškog čovječanstva Betsy, djelatnica u kampanji za predsjedničku nominaciju senatora Charlesa Palantinea.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  The Shining (1980): Najbolji dramski filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Taxi Driver i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.