Recept za tučena jaja s rajčicom

U ovoj objavi možete vidjeti recept za tučena jaja s rajčicom. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slana ili slatka jela, upišete u pretragu npr. “Recept za jaja na belgijski način” ili “Jaja na belgijski način” i kliknete “Search”.

Recept za tučena jaja s rajčicom
Kuhanje i hrana

Jednostavan i brz recept za tučena jaja s rajčicom

Sastojci za 1 osobu: 2 svježa jaja, 20 g maslaca, sol, 1 žlica svježeg kiselog vrhnja, 2 zrele rajčice, 2 lista bosiljka.

Prilog: kriška toast-kruha

Priprema

Ubacite načas rajčice u kipuću vodu, oljuštite ih, izvadite im sjemenke, razrežite na komade pa uspite u tavicu sa 10 g maslaca, listovima bosiljka i malo soli da se polagano pirjaju, sve dok se tekućina ne ispari. Tada izvadite bosiljak. Uspite u veću posudu do polovice vode pa je zagrijte, preostalim maslacem namažite dno manje posudice. Prepržite krišku kruha pa je razrežite na četiri trokuta. U posebnoj zdjelici stucite jaja, posolite ih i ulijte u manju posudu, dodajte rajčice, dobro izmiješajte, pa malu posudicu uronite u veću te ostavite da se njezin sadržaj kuha na pari. Miješajte još nekoliko minuta sve dok jaja ne postanu glatka poput kreme. Dodajte hladno vrhnje da bi se zaustavilo vrenje. Uspite tako priređena jaja na zagrijani tanjur za posluživanje, pa ih ukrasite prženim trokutima kruha. Odmah poslužite.

Varijanta sa sirom

Već gotovim jajima, prije nego što ih uspete u tanjur za posluživanje, možete dodati žlicu ribanog parmezana ili sira grojera.

Da li ste isprobali ovaj recept za tučena jaja s rajčicom? Recite nam u komentarima. Hvala!

Pročitaj još: Kuhanje

Kuhanje je termička obrada sirove hrane.

Kuha se u vodi ili na pari na 100 °C. Osim kuhanja hrana se termički može još pripremati i pečenjem ili pirjanjem. Oba načina hranu termički obrađuju na temperaturi od preko 100 °C, s tim što se pirjanje odvija na nešto nižoj temperaturi, bliže 100 °C.

Kuhanjem se pripravljaju juhe, gulaši, razna jela koja se jedu žlicom ili pak jela poput kuhanog povrća, mesa ili tjestenine.

IZVOR: Wikipedija

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)