Recept za zapaljena teleća jetra

Ispod možete vidjeti recept za zapaljena teleća jetra. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za goveđu pečenicu na žaru” ili “Goveđa pečenica na žaru” i kliknete “Search”.

Recept za zapaljena teleća jetra
Online kuhinja

Jednostavan i brz recept za zapaljena teleća jetra

Sastojci za 1 obrok:

– 100 g teleće jetre narezane na tanke ploške
– sol
– brašno
– 1 grančica kadulje (žalfije)
– 15 g maslaca
– 1 žlica konjaka

Prilog:
Pire od krumpira

Priprema

U posudi zagrijte maslac s nekoliko listića kadulje. Lagano posolite ploške jetre, uvaljajte ih u brašno, pržite na jakoj vatri samo nekoliko minuta (sredina jetre mora biti ružičasta; ako ploške prepržite, postat će tvrde i žilave), pa ih poškropite konjakom koji ste prije prije toga malo zagrijali. Zapalite ga, a čim se plamen ugasi, poslužite ploške jetre na zagrijanom tanjuru s krumpirovim pireom kao prilogom.

Da li ste isprobali ovaj recept za zapaljena teleća jetra? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Pročitaj još: Kuhanje

Kuha se u vodi ili na pari na 100 °C. Osim kuhanja hrana se termički može još pripremati i pečenjem ili pirjanjem. Oba načina hranu termički obrađuju na temperaturi od preko 100 °C, s tim što se pirjanje odvija na nešto nižoj temperaturi, bliže 100 °C.

Kuhanjem se pripravljaju juhe, gulaši, razna jela koja se jedu žlicom ili pak jela poput kuhanog povrća, mesa ili tjestenine.

Vrela tekućina, najčešće voda omekšava namirnice, koje se kuhaju i tako postanu lakše probavljive. Neka jela dugo se kuhaju, a neka u kratkom vremenu. Kuhanjem se može smanjiti udio vitamina i minerala u povrću, voću i mesu.

IZVOR: Wikipedija

Hrana

Hrana je bilo koja tvar koja apsorpcijom u ljudskom organizmu doprinosi očuvanju homeostaze istog. Hranu u užem smislu čine sljedeći sastojci:

NE PROPUSTI  Varivo od mahuna: Recepti za slana jela

– Ugljikohidrati
– Bjelančevine
– Masti
– Vitamini
– Minerali

Ona čovjeku omogućava svakodnevne aktivnosti.

IZVOR: Wikipedija

Koliko puta tjedno kuhate i koje vam je najbolje jelo koje ste pripremili? Devize nam u komentarima. Hvala!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)