Awake (2007): Filmovi Jessice Albe

Awake (2007): Filmovi Jessice Albe
Photo: YouTube FilmTeaser

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, dramu, triler, misteriju i kriminalistički film Awake (Budan), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Awake

Godina filma: 2007

Filmski žanr: Akcija, drama, triler, misterija, krimić

Režija: Joby Harold

Uloge: Georgina Chapman, Hayden Christensen, Arliss Howard, Sam Robards, Jessica Alba i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Dok je podvrgnut operaciji na otvorenom srcu, neuspješna anestezija čovjeka ostavlja ga potpuno budnim, ali paraliziranim i nesposobnim reći svojim liječnicima bilo šta.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Drama

Drama znači radnja. Ona obuhvaća sve književne vrste namijenjene izvođenju na pozornici, a koje svoj pravi smisao dobivaju u kazališnoj predstavi.

NE PROPUSTI  Let It Ride (1989): Humoristični filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Awake i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima ove objave. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: