Reminiscence (2021): Misterije i romantični filmovi

Reminiscence (2021): Misterije i romantični filmovi
Photo: YouTube Warner Bros. Pictures

Ispod možete vidjeti kratak opis za romantični i znanstveno-fantastični film Reminiscence. Ako vas zanimaju još neki žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog žanra ili filma i kliknete “Search”.

Reminiscence

Godina filma: 2021.

Žanr: Romantični film, misterija, znanstvena fantastika

Režija: Lisa Joy

Uloge: Rebecca Ferguson, Myles Humphus, Shawn Carter Peterson, Hugh Jackman, Thandie Newton, Lynn Ansari i drugi.

Kratak opis radnje filma:

Reminiscence je američki romantični i znanstveno-fantastični film iz 2021. koji je režirala Lisa Joy. Nick Bannister je privatni istraživač uma. On kreće kroz svijet prošlosti kad mu život promijeni njegova nova klijentica Mae. Jednostavan slučaj postaje opsesija nakon što ona nestane i on se bori da sazna istinu o njoj.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Reminiscence i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: