Rio Bravo (1959): Filmovi Howarda Hawksa

Rio Bravo (1959): Filmovi Howarda Hawksa
Photo: YouTube Movieclips Classic Trailers

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, dramu i vestern film Rio Bravo, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Rio Bravo

Godina filma: 1959

Filmski žanr: Akcija, drama, vestern

Režija: Howard Hawks

Uloge: Yakima Canutt, Chuck Roberson, Bob Steele, Sheb Wooley, John Wayne, Dean Martin i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Šerif John T. Chance ima pune ruke posla nakon što je uhitio Joea Burdettea zbog ubojstva. Zna da će Burdetteov brat Nathan, moćni rančer, učiniti sve da ga izvuče iz zatvora. Chancein dobar prijatelj Pat Wheeler nudi pomoć, ali u roku od 20 minuta od davanja ponude biva upucan na ulici, upucan u leđa.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  The Last of the Mohicans (1992): Filmovi Michaela Manna

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Rio Bravo i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)