Unbreakable (2000): Najbolje misterije i akcijski filmovi

Unbreakable (2000): Najbolje misterije i akcijski filmovi
Photo: YouTube YouTube filmovi

Ispod možete pročitati kratak opis za misteriju, dramu, triler, akcijski i znanstveno fantastični film Unbreakable, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Unbreakable

Godina filma: 2000

Filmski žanr: Drama, misterija, triler, akcija, znanstvena fantastika

Režija: M. Night Shyamalan

Uloge: Jaime Gallagher, Charlayne Woodard, Bruce Willis, James Handy, Samuel L. Jackson i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

David Dunn vlakom se iz New Yorka vraća kući u Philadelphiju nakon razgovora za posao koji nije prošao dobro kad je njegov automobil preskočio tračnice i sudario se. David je jedini preživjeli među 131 putnika. Zapanjujuće, David nije samo živ…

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

NE PROPUSTI  Najbolji ratni filmovi: Spring 1941 (2007)

Znanstvena fantastika

Znanstvena fantastika (engl. science fiction) umjetnički je žanr, oblik spekulativne fikcije koji se prvenstveno bavi utjecajem izmišljene znanosti i/ili tehnologije na društvo ili pojedince. Definicija znanstvene fantastike vezuje se prije svega za književna, televizijska i filmska djela, ali znanstvena fantastika utječe i na likovnu i glazbenu umjetnost.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Unbreakable i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: