Riža s raguom je fino jelo

Ispod možete vidjeti recept kako se priprema riža s raguom. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za miješano voće s karamelom” ili “Miješano voće s karamelom” i kliknete “Search”.

Riža s raguom je fino jelo
Zdrava hrana i kuhanje

Ukusna riža s raguom

Sastojci za 1 osobu:

– 120 g riže
– sol

Ragu:

– 50 g fino sjeckane nemasne govedine
– 1 kriška crvenog luka
– 1/2 mrkve
– 1/2 kriške celera
– 10 g maslaca
– 2 oljuštene rajčice
– 2 žlice bijelog vina ili mlijeka
– 1 žlica juhe
– 25 g ribanog sira parmezana

Priprema

Najprije priredite ragu, i to ovako: u posudu s maslacem stavite kosani crveni luk da se poklopljen polako pirja na umjerenoj vatri sve dok ne postane proziran; zatim dodajte mrkvu i celer (prije toga ih očistite, operite i iskošite); miješajte ih nekoliko minuta, pa dodajte meso; pirjajte ga, povremeno miješajući dok ne postane mekše, onda ga poškropite vinom ili mlijekom; kad vino i mlijeko kuhanjem ispare, dodajte protisnute (propasirane) rajčice, a poslije malo-pomalo i juhu. Poklopljeno gotovo do kraja kuhajte na laganoj vatri 30-40 minuta i na kraju posolite. Skuhajte rižu u litri i pol vrele zasoljene vode. Ocijedite je, stavite na tanjur na kojem ćete poslužiti, začinite raguom i pospite ribanim parmezanom.

Da li ste isprobali ovaj recept? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Pročitaj još: Kuhanje

Kuhanje je termička obrada sirove hrane. Kuha se u vodi ili na pari na 100 °C. Osim kuhanja hrana se termički može još pripremati i pečenjem ili pirjanjem. Oba načina hranu termički obrađuju na temperaturi od preko 100 °C, s tim što se pirjanje odvija na nešto nižoj temperaturi, bliže 100 °C.

NE PROPUSTI  Pohano bijelo meso - Najbolji recepti za slana jela

IZVOR: Wikipedija

Hrana

Hrana je bilo koja tvar koja apsorpcijom u ljudskom organizmu doprinosi očuvanju homeostaze istog. Hranu u užem smislu čine sljedeći sastojci:

– Ugljikohidrati
– Bjelančevine
– Masti
– Vitamini
– Minerali

Ona čovjeku omogućava svakodnevne aktivnosti.

IZVOR: Wikipedija

Koliko puta tjedno kuhate i koje vam je najbolje jelo koje ste pripremili? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: