Slike za dobro jutro koje će vas dobro opustiti

Slike za dobro jutro koje će vas dobro opustiti
Slike za dobro jutro i slike za pozadine

U ovom postu predstavljamo slike za dobro jutro. Kada dođe jutro, te ustanemo, dolaze nam razne obaveze, posao itd. Uz jutarnju kavicu, možete gledati ove slike za dobro jutro koje će vas dodatno relaksirati. Možete ih koristiti i kao slike za pozadinu mobitela, tableta i računala. Slike su raznovrsne: životinje, cvijeće, drveće, izlazak i zalazak sunca, itd. Dakle, sve što totalno opušta. Opustite se i uz druge fotografije.

Najljepše slike za dobro jutro

Prelijepa fotografija jutra u prirodi i izlazak sunca.

Slike za dobro jutro - izlazak sunca
Izlazak sunca

Polje cvjetova maka i zalazak sunca.

Fotografije cvijeća - mak
Cvjetovi maka

Prelijepo žitno polje, drvo i gusti oblaci lijepih boja.

Slike za pozadinu - žitno polje
Žitno polje

Prelijepa obiteljska fotografija oca i sina kako šetaju.

Slike za dobro jutro - Otac i sin
Otac i sin

Prelijepa rijeka i zalazak sunca čije zrake je obasjavaju.

Fotografije za pozadine - zalazak sunca i rijeka
Rijeka i zalazak sunca

Najljepše slike za pozadinu – Cvijeće

Prelijepi cvijet lotosa. Lotos, rjeđe lotus je zeljasta višegodišnja vodena biljka koja raste u toplim slatkim vodama Azije, Afrike i sjeveroistočne Australije. Rasprostranjena je širom svijeta, kao unesena dekorativna biljka.

Slike za pozadinu - cvijet Lotos
Lotos

Prelijepa ruža. Ruže (Rosa) ili prave ruže je naziv za rod višegodišnjeg drvenastog bilja iz porodice Ružovki (Rosaceae). U uzgoju i kultivaciji nalaze se vrste, hibridi i kultivari koji variraju od minijaturnih do grmova koji prekrivaju površine stotine kvadratnih metara.

Fotografije za pozadine - Ruže
Ruža

Uvijek zanimljivi suncokret. Suncokret (sunčanica, lat. Helianthus), biljni rod iz porodice glavočika (Compositae) sa preko 60 vrsta koje mogu bili jednogodišnje ili višegodišnje. Porijeklo običnog donmaćeg suncokreta je Meksiko i Peru odakle je prenešen u Španjolsku u prvoj polovici 16. stoljeća.

Slike za pozadinu - suncokret
Suncokret

Lijepe tratinčice. Tratinčica (krasuljak, lat. Bellis), rod bilja porodice Asteraceae, red Asterales, razred Magnoliopsida, koljeno Magnoliophyta. Ovaj rod obuhvaća 14 vrsta, a raširen je po cijeloj Europi i drugdje po svijetu.

Slike za dobro jutro - tratinčice
Tratinčice

Vječni tulipani. Tulipan (giljika, kološ, lipuškin, lat. Tulipa), je rod od oko 150 biljaka u porodici ljiljana (lat. Liliaceae). Područje odakle potječu vrste uključuje jug Europe, sjever Afrike, te Aziju, tj. područja Anatolije i Irana, a najveći broj vrsta potječe iz stepa Kazahstana i okolice planina Pamira i Hindukuša.

Fotografije cvijeća - tulipani
Tulipani

Slike za dobro jutro – Životinje

Zanimljiva i lijepa mala mačka. Mačka, također zvana i domaća mačka ili kućna mačka, je mali mesožder, sisar iz roda Felis. Vjeruje se da je njen predak bila divlja afrička mačka, Felis silvestris lybica. Mačke žive u bliskoj vezi sa ljudima najmanje 9.500 godina.

Slike za dobro jutro - Mačka
Mačka

Tajanstvena lisica. Lisica (Vulpini), jedno od dva glavna tribusa potporodice Caninae. Obuhvaća lisice u pravom smislu sa rodovima Vulpes i Urocyon, srednje veličine, koji imaju tijelo pokriveno te karakterističan gusti rep ili tzv. “četku”. Najpoznatija vrsta lisice je crvena lisica, raširena na cijelom kontinentu Europe.

Slike životinja - lisica
Lisica

Kornjača u moru. Kornjače (stručno Testudines ranije i Testudinata, Chelonia) postoje već duže od 250 milijuna godina. Na Zemlji ima više oko 300 različitih vrsta, od čega sedam morskih, 180 vrsta živi u slatkoj vodi, a ostatak živi na kopnu. Ova fotografija kornjače spada u top slike za dobro jutro.

Slike za dobro jutro - kornjača
Morska kornjača

Zamišljeni zeko. Zečevi (Leporidae), porodica sisavaca iz reda dvojezubaca. Zec i kunić međusobno se razlikuju i nisu isto. Kunići su sitniji od zečeva i za razliku od njih ne prave sebi skloništa na zemlji nego u rupama u zemlji.

Slike za pozadinu - zec
Zec

Uvijek mistična sova. Sove ili noćne grabljivice (Strigiformes) su red uglavnom usamljenih ptica grabljivica u koji se ubraja više od 200 vrsta.

Fotografije životinja - sova
Sova

Slike za pozadinu – Drveće

Jako stari hrast. Hrast ili dub je rod drveća iz porodice bukovki (Fagaceae) kojoj pripada preko 600 priznatih vrsta; sinonim su otpornosti i čvrstoće.

Slike za pozadinu - hrast
Hrast

Zanimljive slike za dobro jutro – drvo Breza. Breza (lat., Betula), biljni rod listopadnog drveća i grmlja iz porodice brezovki. Pripada mu 84 priznate vrste.

Fotografije drveća - Breza
Breza

Prelijepa stara bukva. Bukva (lat. Fagus), biljni rod iz porodice bukovki kojemu pripada jedanaest vrsta drveća rasprostranjenog po Europi, doijelovima Azije i istočnim dijelovima Sjeverne Amerike.

Fotografije drveća - bukva
Bukva

Prelijepi red lipa. Lipa (lat.: Tilia) biljni rod iz porodice sljezovki kojemu pripada 42 vrsta drveća čija stabla dosežu visinu od 25 do 30 metara, a starost i do nekoliko stotina godina.

Slike za dobro jutro - drvo lipa
Lipa

Dva velika jasena. Jasen (lat. Fraxinus) je rod drveća iz porodice Oleaceae.

Slike za pozadinu - drvo Jasen
Jasen

Slike za dobro jutro – Voće

Jabuka prekrivena kapima vode. Jabuka (latinski: Malus domestica) je listopadno drvo iz porodice Rosaceae, poznato po svojim slatkim, jabučastim plodovima, istog naziva.

Slike voća - jabuka
Jabuka

Cool slike za dobro jutro – naranča. Naranča je drvo iz porodice Rutacea. Može živjeti više od 100 godina. Suptropska biljka kojoj je plod ukusan i sočan.

Slike za dobro jutro - naranča
Naranče

Predivne plave šljive. Šljiva (lat. Prunus domestica) podrod iz roda Prunus, vrsta je voća koja raste na drvetu, ima okrugli ili ovalni plod. Plave, crvene ili žute je boje (ovisno o vrsti).

Fotografije voća - Šljive
Plave šljive

Prelijepo slatko grožđe. Postoji 12 osnovnih i najpoznatijih vrsta grožđa od kojih se pravi većina svjetskih vina.

Slike za pozadinu - grožđe
Grožđe

Preslatke i ugodne oku za vidjeti trešnje. Trešnja (lat. Prunus avium), listopadna je vrsta drveća iz porodice Rosaceae. Daje ukusne plodove istog naziva.

Fotografije voća - trešnje
Trešnje

Slike za pozadinu – Povrće

Prelijepi i ukusni paradajz. Rajčica (česti nazivi paradajz, pomidor; Solanum lycopersicum) jednogodišnja biljka iz por. pomoćnica (Solanaceae); potječe iz Južne Amerike.

Fotografije povrća - paradajz
Paradajz

Crvena paprika. Paprika (lat. capsicum) je jednogodišnja povrtna kultura uspravne razgranate stabljike, visine 50-80 cm.

Fotografije povrća - paprika
Paprika

Cool slike za dobro jutro – Patlidžan. Patlidžan (lat. Solanum melongena) ili balancana je jednogodišnja vrsta biljke iz roda Solanum.

Slike za dobro jutro - patlidžan
Patlidžan

Bundeve. Bundeva ili tikva (lat. Cucurbita pepo) je jednogodišnja biljka puzavica iz obitelji bundeva (Cucurbitaceae), čiji se krupni plodovi koriste u ljudskoj ishrani.

Fotografije povrća - bundeve
Bundeve

Rotkvica. Rotkva (lat. Raphanus), manji biljni rod od tri vrste jednogodišnjeg raslinja iz porodice kupusovki (Brassicaceae).

Slike za dobro jutro - rotkva
Rotkva

Slike za dobro jutro – Žene

I za kraj ove objave odabrali smo lijepe slike žena. Zašto žena? Razlog je taj što su žene pripadnice ljepšeg spola i očaravaju svojom ljepotom. Prva slika je lijepa Afrikanka.

Lijepe crne žene - Afrikanke
Lijepa crnkinja

Lijepa crvenokosa žena.

Fotografije žena - Crvenokosa ljepotica
Crvenokosa ljepotica

Prelijepa plavuša

Ljepotice - plavuše
Plavuše

Prelijepa brineta

Slike za dobro jutro - lijepe brinete
Brinete

Crnokosa ljepotica. Eto, svi kažu da su crnke najljepše i najzavodljivije žene. Što vi mislite?

Najljepše žene - crnke
Lijepa crnka

To bi bilo sve što se tiče objave. Ako ste pregledali sve fotografije možete nam u komentarima navesti koje su vam najljepše slike za dobro jutro. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo: