Room (2015): Dobri akcijski filmovi

Room (2015): Dobri akcijski filmovi
Photo: YouTube A24

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, akciju i triler Room, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Room

Godina filma: 2015

Filmski žanr: Drama, akcija, triler

Režija: Lenny Abrahamson

Uloge: Jack Fulton, Chantelle Chung, Joe Pingue, Tom McCamus, Brie Larson i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na istoimenom romanu Emme Donoghue. To je priča o Jacku, duhovitom petogodišnjaku za kojim se brine njegova voljena i predana majka. Kao i svaka dobra majka, ona se posvećuje tome da Jacka održava sretnim i sigurnim, njegujući ga toplinom i ljubavlju te radeći tipične stvari poput igranja igara i pričanja priča.

Trailer

Pogledajte film na Netflixu

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  An American Girl Story: Melody 1963 - Love Has to Win

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Room i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: