Cowboy (1958): Filmovi Delmera Davesa

Cowboy (1958): Filmovi Delmera Davesa
Photo: YouTube lasbugas

Ispod možete pročitati kratak opis za akcijski i vestern film Cowboy (Kauboj), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Cowboy

Godina filma: 1958

Filmski žanr: Akcija, vestern

Režija: Delmer Daves

Uloge: Strother Martin, Frank DeKova, Vaughn Taylor, James Westerfield, Jack Lemmon, Glenn Ford i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na poluautobiografskom romanu My Reminiscences as a Cowboy autora Franka Harrisa. Činovnički hotelski službenik Frank Harris sanja o tome da se obogati u stočarskom poslu. Dobiva priliku kad otac meksičke žene koju voli prekine njihovu vezu, a Frank financira stočara Toma Reecea kako bi mu se mogao pridružiti na otkupu stoke u Meksiku.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Moonlight (2016): Najbolji filmovi Barryja Jenkinsa

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Cowboy i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.