Savršena leđa za svako ljeto

Svako ljeto žene provode na plaži ili šetaju gradom u ljetnim haljinama. Dekoltirana savršena leđa izazivati će poglede konkurentica i obožavatelja. Kako biste imali savršena leđa svako ljeto, pročitajte savjete hoolywoodskih stručnjaka za neodoljiv izgled!

Savršena leđa za svako ljeto
Ženska ljepota

Četiri koraka za savršena leđa

Gola leđa, odnosno duboki leđni dekoltei, svako ljeto ponovno dolaze u modu. Dodamo li tome činjenicu da ćete svoja leđa izlagati suncu i pogledima na plažama, jasno je, drage žene, kako na taj svoj dio tijela i te kako morate obratiti pozornost. Leđa, ramena i dio tijela sa strane moraju vam, dakle, biti savršeni, a koža meka, gipka i elastična, bez prištića, mrlja i sličnih neugodnosti. To se ne može postići odjednom, nego su potrebne određene pripreme. Kako biste imali savršena leđa i privlačna poput hoolywoodskih ljepotica, donosimo vam savjete koje za lijepa i savršena leđa daju najpoznatiji hoolywoodski kozmetičari.

Naime, nakon zimskih i proljetnih dana kad ste nosili podosta robe na sebi i poprilično zanemarivali leđa, ona su zacijelo u nesavršenu stanju. U samo četiri koraka vratiti ćete im blistavost nužnu za ljetne leđne izreze!

Prvi korak – struganje

“Struganje je prvi korak prema glatkim i savršenim leđima bez mrlja”, kaže Noella Gabrielle iz znamenite britanske tvrtke Elemis. “Odaberite četku s prirodnom dlakom i dobru prirodnu spužvu te se dobro istrljajte, ostružite, najbolje pod tušem. Potom upotrijebite neki od boljih eksfolijata, krema ili soli za peeling, poput Origins Salt Rub, Estee Lauder Body Smoother Exfoliating Creme (Ona je zakon!”, kaže Charlize Theron), Dead Sea Spa Magic Salt Brushing ili nešto slično.

Drugi korak za savršena leđa – duboko čišćenje

Nakon što ste se površinski očistili, treba to učiniti i dubinski. Iako je pomalo neugodno i naoko smiješno ležati s debelom maskom (namazanom) na leđima, to će najbolje isisati nečistoće i osloboditi pore. Dakako, za taj vam posao treba i pomoć, za mazanje dijelova tijela koje sami ne možete dohvatiti. Možete odabrati masku na bazi gline, jer je dovoljno jaka za kožu leđa. Dobar izbor mogu biti, recimo, Origins Clear Mask, Kiehlov Rare Earth Facial Cleansing Masque, Earth Mask Helene Rubinstein ili Clear The Way Mask Elizabeth Arden.

NE PROPUSTI  Citati za vjenčanje su lijepi citati

Treći korak – stop prištićima

Na leđima se nalazi velik broj žlijezda lojnica, pa povremeno dobivamo i prištiće. Tijekom godine to i nije osobit problem, ali ljeti… Tvrdoglave, stalne prištiće najbolje je tretirati uljem od čaja, esencijalnim uljem snažnog baktericidnog djelovanja. Iskušajte Australian Body care Tea Tree Oil, a ako ne volite antiseptične mirise probajte Clarins Blemish Control. Za svakodnevno tuširanje rabite primjerene gelove, poput Originalovog Lemon Source Tea Tree i Lemon Shower Gela.

Četvrti korak za savršena leđa – make – up

Kao i lice, i lijepa savršena leđa zahtijevaju odgovarajući make – up, pravu šminku. Ona pokriva nedostatke, ističe ljepotu kože, a i čuva je. Dobra je Dermablend Cover Creme, koja je otporna na vodu i znojenje, a možete je naći u mnogo nijansi, od kojih će jedna zacijelo odgovarati vašem tenu. Nakon toga, za večernje izlaske treba dodati i malo sjaja, malo glamuroznog dodatka. Recimo, izvrsni Liquid Crystals for the Body Calvina Kleina, ili Ultima II Glowtion Body Moisturiser, ili Francoise Nars Body Glow. Možete rabiti i puder poput BeneFit Kitten.

Pomoć stručnjaka za savršena leđa

Ako i nakon ovih savjeta još uvijek niste zadovoljni svojim leđima, onda ipak potražite pomoć u nekom od kozmetičkih salona. Želimo vam lijepa i savršena leđa svako ljeto!

Možda će vas zanimati i ovo: