Smrdljivi martini: 3 metode kako ih se riješiti

Smrdljivi martini: 3 metode kako ih se riješiti
Korisni savjeti u kući

Smrdljivi martini nam stvaraju ozbiljne probleme tijekom hladnijih dana. Kako ih se riješiti? Donosimo nekoliko korisnih metoda koje možete primijeniti.

Smrdljivi martini su dobili ime po mirisu koji ispuštaju kada se osjete ugroženo. To je miris koji je teško opisati. Kemijski sadrži spojeva koja se nalaze u korijanderu, ali je miris jači, s notama prljavih čarapa i trulog voća. Ukratko, smrdi – i još gore, miris se zadržava.

Smrdljivi martini i njihova invazija

Kraći dani i pad temperature ih često tjeraju na traženje toplijeg skloništa, obično baš u vašem domu. Jednom kad se smrdljivi martini sakriju u zatvorenom prostoru, čitavu zimu vrše usporenu invaziju na kuću.

Ovi kukci su neustrašivi istraživači, te će obići gotovo sve površine – kauča, toster ili krevet. Obično se uvlače u nabore za draperije i hodaju po zidovima.

Dobra vijest je da smrdljivi martini ne jedu, ne grizu i ne razmnožavaju se u zatvorenom, već samo traže mjesto da prezime.

Kako se riješiti smrdljivih martina?

Ne postoji magičan recept koji će vam pomoći da se riješite smrdljivih martina, tako da ćete ih morati uklanjati jedan po jedan. Isprobajte jednu od ovih metoda.

Voda i sapun

Napunite teglu sa sapunom i vodom (dodajte malo octa za dodatnu moć ubijanja), postavite je točno ispod smrdljivog martina i ona će najčešće pasti u pjenu i utopiti se.

Noćno svjetlo

Prije spavanja napunite široku posudu sapunicom i stavite je u sobu s najviše smrdljivih martina. Postavite malu lampicu tako da visi iznad posude. Martini će po noći poletjeti prema svjetlosti, pasti u vodu i utopiti se.

Usisivač

Svaki put kada koristite usisivač kako biste uklonili bubu, ispraznite skupljeni otpad u vrećicu koju možete dobro zatvoriti. Poznato je da smrdljivi martini puze iz usisivača.

NE PROPUSTI  Uskršnje dekoracije za veliki kršćanski blagdan Uskrs

Izvor: www.novizivot.net

Da li vam je bio koristan ovaj članak? Možete nam reći u komentarima. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.