Steel (2015): Drame, misterije i romantični filmovi

Steel (2015): Drame, misterije i romantični filmovi
Photo: YouTube Steel Film

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, misteriju i romantični film Steel, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Steel

Godina filma: 2015

Filmski žanr: Drama, misterija, romantični film

Režija: Sven J. Matten

Uloge: Mimi Kuzyk, Tamara Gorski, Chad Connell i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Daniel je uspješan TV novinar koji živi brzim životom, te koji je pao u duboku depresiju. Njegov naizgled savršen život iznenada se sruši pod njim kad ga napadi panike natjeraju da se nosi sa samim sobom i sa svojom prošlošću.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Drama

Drama znači radnja. Ona obuhvaća sve književne vrste namijenjene izvođenju na pozornici, a koje svoj pravi smisao dobivaju u kazališnoj predstavi.

NE PROPUSTI  Last Night in Rozzie (2021): Najbolje drame filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Steel i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: