Stručni ispiti: Magija za učenje i ispitnu sreću

Stručni ispiti - Magija za učenje i ispitnu sreću
Korisni savjeti da bolje prođu stručni ispiti

Stručni ispiti donose sve ono što se naziva (pred) ispitnom groznicom. A to su nemiran san, teški snovi, znojenje ruku, udaranje srca i još koješta, uključujući poremećen apetit, odnosno probavne smetnje. I sve to iz straha da se neće položiti ispit, ma kako bili dobro pripremljeni. Jer, na koncu, nemoguće je sve znati, pa uz malo onog što se naziva peh, neuspjeh postaje vjerojatan. Naravno, to ne mora biti uvijek slučaj. Međutim, kad se pojave takva stanja može vam pomoći magija i formule njemačke čarobnice Theae!

Stručni ispiti i ispitni strah

Neki je mudar čovjek svojedobno izjavio: “Umijeće prolaženja na ispitima je vrlo jednostavno. Čovjek, jednostavno mora sve znati!” Nažalost, to je samo teoretski rečeno. U životu je situacija posve različita. Naime, doista postoje, rekli bismo, psihički nedovoljno stabilni ljudi koji zbog ispitnog straha zaborave i ono što su naučili. Pred vratima sobe ispitivača sve je još jasno i sređeno, međutim pred ispitnom komisijom sve se odjednom ruši.

Srce udara brže, lice pocrveni, javlja se zlokoban glas koji šapće: “Prokletstvo, sav napor je bio uzaludan. Neću položiti ovaj ispit!” Takvim se ljudima može pomoći. Njemačka čarobnica Thea, koja se bavi bijelom magijom, osmislila je nekoliko čarobnih formula kojima se može prizvati ispitna sreća. A bez barem malo sreće, nitko još nije ostavio maksimalno dobar dojam na ispitivača, odnosno na ispitnu komisiju.

Magija i učenje – Formula 1

“Prvi temeljni preduvjet da se uspješno polažu stručni ispiti glasi: pravilno učenje. Ako niste svladali ispitno gradivo u zadovoljavajućoj mjeri, ni jedna vam čarobna formula neće pomoći.”

Pri učenju treba voditi računa o nekoliko temeljnih pravila kako bi naučeno doista ostalo u vašem pamćenju. Učite u okolnostima koje vam najbolje odgovaraju. I što se udobnosti i što se atmosfere tiče. Najbolje je da obučete laganu i udobnu odjeću bijele, odnosno žute boje, odnosno obucite odjeću na kojoj su zastupljene obje boje. Ne silite se na učenje.

Kad shvatite da vas učenje zamara, da vam u glavu ne ulazi ni jedna formula, odnosno ni jedno pravilo, napravite prekid i tijekom njega uopće ne mislite na učenje. Prije nego što počnete ponovno učiti, upalite jednu debelu plavu svijeću, a u mirisnu svjetiljku dodajte miris limuna. Od ulja, najbolje je ono od bergamota. Značajne podloge za učenje trebaju se čuvati u plavom fasciklu, odnosno isto takvom registratoru. Pišite plavom olovkom.

A evo što svemu dodaje čarobnica Thea:
Iako je teško o tome voditi računa, ipak imajte na umu da u tjednu postoje dani koji su naklonjeniji učenju od drugih. Osobito se dobro uči u dane Mjeseca, a to je srijeda, četvrtak i petak. U dane Sunca, radije se usredotočite na nešto drugo, odmorite se, jer sve što ćete naučiti tih dana, brzo ćete zaboraviti.

Stručni ispiti – Formula 2

“Večer prije ispita! Za mnoge ljude to je vrijeme apsolutnog horora. Čak i tada kad se takva osoba nastoji svjesno opustiti, ona se hvata za knjigu ne bi li provjerila još jednom neke, zadnje činjenice. Na taj način, nemir ulazi u njeno tijelo i dušu. Umjesto da se suočavate s takvim pitanjima i problemima, radije se posvetite malom ritualu, što će vam dati inspiraciju za ispit.”

Ritual priprema za sutrašnji ispit treba izvoditi prije zalaska Sunca. Za to vam je potrebno: Plavi stoljnjak i plava svijeća, mali cvijet plave boje, ulje od metvice, posuda za paljenje ugljena, ugljen koji razvija mnogo dima, pet sušenih listova lovora, list papira, plava olovka i plavi konac.

Postupak

Vaš oltar postavite na plavi stoljnjak tako da bude okrenut prema istoku. Svijeću nauljite uljem od metvice. Pri tome razmazujte prstima ulje od sredine svijeće prema dolje, a potom od sredine svijeće prema gore.

– Prije nego što upalite svijeću i ugljen za dimljenje, na plavom papiru, plavom olovkom napišite svoju želju da stručni ispiti prođu što uspješnije. Tako napisanu želju stavite pod svijeću.

– Zapalite svijeću i ugljen. Kad se ugljen dovoljno zažari, na njega stavite listove lovora. Sada uzmite plavi konac i zavežite ga u čvor. Pri tome izgovarajte: “Vi, velike sile Svemira, počujte me! Uspjeh mog ispita je neizbježan. Stručni ispiti će biti za mene vrlo lagani. Primam svoj uspjeh sa zahvalnošću i stavljam ga vama na raspolaganje!”

– Sada vizualizirajte pet minuta situaciju polaganja ispita, kad ćete dobiti vaš ispitni rad natrag, s najboljom mogućom ocjenom. Ponovite čarobnu izreku i vizualizirajte ispitnu situaciju još u dva navrata. Svaki puta konac zavežite u čvor. Podignite plavi konac, na kojem ste do sada zavezali tri čvora i sljedeći ga dan ponesite sa sobom na ispit.

Thein savjet: Kad ste na ispitu i doista ne znate što biste započeli s pitanjem, uzmite u ruku vaš plavi konac. Za trenutak pokušajte ne misliti ni na što. Prva misao što će vam potom pasti na pamet, pomoći će vam u traganju za odgovorom na postavljeno pitanje.

Magija – Formula 3

“Izuzetno je važno doista biti spreman za ispit. Uz nekoliko pomoćnih sredstava i pravilnom kombinacijom boja, lakše ćete svladati ispitni stres.”

Kada se polažu teški stručni ispiti, najbolje je koristiti kombinaciju odjeće plave boje, s bijelim ili sivim ukrasima, odnosno dodacima. Pripazite da vam odjeća bude udobna, da se u njoj osjećate ugodno i udobno i da vas nigdje ne stiska. Ne nosite pre/kratku haljinu. Minica, naime, otklanja i pozornost ispitivača, a i vas samih od ispitnog predmeta.

Da biste poboljšali koncentraciju pred ispit, spavajte noć prije ispita u pidžami žute odnosno zlatne boje, ili u noćnoj košulji istih boja. Tijekom ispita u torbi držite tirkiz, ili isti kamen koristite kao nakit. On će vam dati unutarnju snagu, samopouzdanje i uravnoteženost misli i osjećaja.

Thein savjet: Potražite miris u kojem se nalazi mnogo mirisa limuna. Možete ga pripremiti sami i to tako da na 20 mililitara ulja dodate 10 kapi ulja bergamota i 10 kapi ulja od limuna. Sve to promiješajte prije stavljanja na kožu. Ispitajte, međutim prije niste li kojim slučajem alergični na takav miris. U protivnom, mogli biste doživjeti neugodna iznenađenja.

Stručni ispiti – Formula 4

“Poznato je da kada traju stručni ispiti ispitanik mora imati i barem malu količinu sreće. Zbog toga vam Thea ovdje iznosi mali ritual sreće, kako bi sve prošlo u redu.”

Ritual izvodite pet večeri za redom, svaki puta točno u vrijeme zalaska Sunca.

Postupak

Za izvođenje rituala vam je potrebno: Jedan stoljnjak žute boje, jedna bijela i jedna žuta svijeća, borovnica, čaša vode, vaš osobni amulet koji vam donosi sreću i ulje od suncokreta.

– Prekrijete oltar sa žutim stoljnjakom. Na njega postavite svijeće, sjemenke suncokreta i vaš osobni amulet.

– Preko svega obilno posipajte borovnicu. Svijeće nauljite uljem od suncokreta. Uvijek najprije od sredine prema dolje, a potom od sredine prema gore. Zapalite svijeće i nekoliko minuta u tišini meditirajte o vašoj želji.

– Uzmite sada u ruku amulet i “vozite” ga iznad plamena svijeće, potom kroz sjemenke suncokreta, a na kraju poškropite vaš amulet s nekoliko kapi vode. Pri tome izgovarajte sljedeću formulu: Donesi mi sreću u svim mojim pothvatima snagom vatre, vode, zraka i zemlje. Tako neka bude!

– Uzmite još jednom vaš amulet u ruku i čvrsto ga stisnite s obje ruke. Osjećajte kako se stapaju snaga Svemira i vaša vlastita u silnu energiju.

– Nakon svakog rituala vi ćete biti snažniji, a s petim ritualom postupak je dovršen. Sada sreća stoji na vašoj strani. Ne zaboravite zahvaliti svim svemirskim silama za pomoć i naklonost koju vam pružaju. Naime, bez njihove pomoći, postupak ne bi postigao svoj učinak.

Evo za kraj Theinog savjeta: Nakon što ste tako prikupili snagu Svemira u sebi, pripazite da više nitko ne dodiruje vaš amulet. On više ne smije doći u dodir ni s kakvim oblikom strane energije. Kad budete na ispitu, vaš amulet će sa svom koncentriranom energijom koju je u sebe prikupio tijekom seansi, biti na vašoj strani. Ako bi vaš amulet bio prevelik da ga nosite sa sobom na ispit, ostavite ga kod kuće i uz njega postavite perce. Na taj način amulet će vas pratiti, a da ga nećete morati uzeti sa sobom.

Magija i stručni ispiti

Čarobnica Thea: “Magija puno pomaže i kada su u pitanju stručni ispiti, ali ne može učiniti sve!”

“Molim vas da ne postanete žrtva iluzije kako je dovoljno izvesti opisane rituale i pridržavati se navedenih savjeta, i da je ispitni uspjeh zagarantiran. Naime, uspjeha nema ako se i vi ne potrudite da ga ostvarite. U protivnom, sve bi bilo vrlo jednostavno. Uz učenje, vaše korištenje magije je tek pomoćno sredstvo koje će vam pomoći da lakše i sigurnije stignete do uspjeha.

Sa željeznom voljom i motivacijom možete postići gotovo sve što želite. Pri tome vam magija daje dodatnu snagu kako biste iskušenja i prepreke što stoje na putu ostvarenja do vašeg cilja lakše prevladali. Princip postizanja uspjeha mogao bi se formulirati i u obliku kuhinjskog recepta: tri dijela snažne volje i jedan dio magije daju zajedno pravi odnos u naporu koji vodi do cilja. Ako se ponekad nešto čini nedostižnim, uz pomoć svemirskih sila, upamtite, sve je moguće!”

Neka vam stručni ispiti prođu sa što boljim rezultatima i puno sreće u daljnjim životnim izazovima!

Možda će vas zanimati i ovo: