Anđeoski oltar dugine svjetlosti

Anđeoski oltar dugine svjetlosti
Duhovni oltar pomaže da se lakše povežemo s anđelima, a za poseban odnos će vam trebati svijeće u bojama i svete biljke.

Kreiranje oltara za anđele određuje duhovni prostor i pomaže osvještavanju kontakta s anđelom. Nije važna veličina vašeg oltara svjetlosti, možete ga postaviti na malom prostoru kao što je primjerica polica za knjige ili stolić u kutu prostorije. Važno je da bude postavljen u smjeru istoka ili juga, smjerova svjetlosti. Pri odabiru predmeta koje ćete staviti na oltar svjetlosti pažnju posvetite bojama. Svaka boja ima određenu energetsku vrijednost i privlači anđele koji se manifestiraju u boji te svjetlosti. Spektar svjetlosti duginih boja simbolizira sklad i cjelovitost. U duhovnom svijetu te boje su bijela, indigo plava noćnog neba, plava dnevnog neba, zelena, zlatno žuta, narančasta i crvena. Svjetlosni valovi tih sedam boja vibriraju na različitim elektromagnetskim frekvencijama u svemiru. Svaka ta frekvencija je ujedno i frekvencija pojedinog anđela. Preko boje je moguće usklađivanje osobne frekvencije, odnosno povezati se s vibracijom anđela. Za svoj oltar možete odabrati jednu, više ili sve boje duhovnog spektra duginih boja. Važno je da odabrane boje budu čiste i prozračne. Stvorite sklad boja koji će predstavljati sklad željenih energetskih odnosa. Na oltar svjetlosti stavite sve što u vama simbolično potiče realizaciju želja. Preporuka je da koristite svijeće u odabranim bojama, staklene svijećnjake ili prozračne kristale te poludrago kamenje, kao što je gorski kristal. Najvažnije je znati da sve ono što je obojeno ili oslikano vašom rukom ima posebnu energetsku vrijednost.

Odabir boja

 • Za privlačenje anđela koji će pročistiti vaš život, darovati vam mudrost oprosta i obogatiti život s iskustvom vaših predaka te poruke vašeg srca prenijeti onima koje volite, koristite BIJELU BOJU.
 • Za privlačenje anđela milosti, unutarnje mudrosti, intuitivnosti, kreativnosti i duboke transformacije, koristite INDIGO BOJU NOĆNOG NEBA.
 • Za privlačenje anđela koji pružaju zaštitu, jačaju vjeru, daju snagu i hrabrost te komunikaciju s drugima čine jasnom i plodonosnom, koristite PLAVU BOJU DNEVNOG NEBA.
 • Za privlačenje anđela ozdravljenja, osjećaja ispunjenosti i mira te napretka u svakom pogledu, koristite ZELENU BOJU.
 • Za privlačenje anđela koji će u vama ojačati plemenitost i samopouzdanje, koristite ZLATNO ŽUTU BOJU.
 • Za privlačenje anđela koji daruje mudrost za donošenje ispravnih odluka, zadovoljstvo u putenosti i raskošno obilje, koristite NARANČASTU BOJU.
 • Za privlačenje anđela koji će u vaš život privući strast, vitalnost, uzemljenost i sreću u zemaljskim vezama, koristite CRVENU BOJU.

Svete biljke

Ako želite uspostaviti posebno dubok i inspirirajući odnos s anđelima, osim određenih boja na oltar je važno postaviti i određene svete biljke. Za ovakav oltar trebat će vam veći prostor. Ekološki čisto odabrano bilje postavite na oltar uz staklenu zdjelu s vodom, uz odabrane svijeće i ostale odabrane simbole svjetlosti.

 • Za prizivanje anđela bijele svjetlosti koristite grančice breze.
 • Za prizivanje anđela indigo svjetlosti noćnog neba koristite lavandu.
 • Za prizivanje anđela plave svjetlosti koristite ružine latice.
 • Za prizivanje anđela zelene svjetlosti koristite majčinu dušicu.
 • Za prizivanje anđela zlatno žute svjetlosti koristite cimet.
 • Za prizivanje anđela narančaste svjetlosti koristite đumbir.
 • Za prizivanje anđela crvene svjetlosti koristite ružmarin.
NE PROPUSTI  Kuran poglavlje 59: Al-Hašr - Progonstvo

Aktiviranje oltara

Oltar svjetlosti priprema se i postavlja pri danjem svjetlu a aktivira nakon zalaska Sunca, neposredno pred odlazak na spavanje. Aktivacija započinje paljenjem svijeća u prostoriji bez umjetnog svjetla. U tišini promatrajte plamen svijeća. Uočite sve bogatstvo boja u plamenu svijeće. Obratite pažnju na opseg svjetlosti koju proizvodi svijeća. Možete li uočiti granicu između svjetlosti i tame? Pronađite odsjaj svijeće u staklenoj posudi s vodom na oltaru. U taj odsjaj položite odabrano bilje, promatrajte na koji način sada vidite svjetlost svijeće u posudi.

Uživajte u svemu u sebi i oko sebe. Nakon što ste u tišini promatrali plamen i posudu s vodom, ugasite svijeće, poklopite posudu i legnite u krevet. Promatrajte svoje disanje i pričekajte da ono bude potpuno smireno. Zatvorite oči i sjetite se plamena svijeća koje ste zapalili na vašem oltaru. Promatrajte svaku misao, svaki osjećaj, postanite svjesni sebe sada i tada kad ste u tišini promatrali svoj oltar svjetlosti.

Što uočavate? Zahvalite na svim blagoslovima i uvidima. Ujutro je važno ustati prije uzlaska Sunca. Potrebno je ponovo zapaliti svijeće i promotriti što se desilo u zdjeli s vodom i biljem. Sva zapažanja, uvide, poruke te znakove i simbole potrebno je zapisati. Kao i uvijek, zapisano je potrebno analizirati kroz duže razdoblje. Preko obreda oltara svjetlosti moguće je dobiti važne poruke o tekućim životnim zbivanjima.

Prizovite arkanđela putem njegova imena

S obzirom na životno područje u kojem vam je potrebna pomoć, odredite ime arkanđela kojeg želite prizvati.

RAFAEL čije ime znači “Bog liječi” se priziva u situacijama u kojima vam je potrebno:

 • iscjeljenje na fizičkom nivou i jačanje fizičkog tijela
 • iscjeljenje na duhovnom nivou i više radosti u životu
 • podrška i vodstvo za nove projekte ili za početak nove faze življenja. To može biti početak zajedničkog življenja ili početak rada na novom radnom mjestu
 • zaštita na putovanju

MIHAEL čije ime znači “Onaj koji je kao Bog” se priziva u situacijama u kojima vam je potrebno:

 • pomoć pri odvikavanju od različitih oblika ovisnosti
 • pomoć pri uklanjanju ljubomore ili drugih teških osjećaja
 • pomoć pri iscjeljenju nesretne ljubavi
 • pomoć pri obrani od zlih utjecaja drugih

GABRIJEL čije ime znači “Bog je moja snaga” priziva se u situacijama u kojima vam je potrebno:

 • pomoć u kvalitetnijem razumijevanju između vas i vaših bližnjih
 • pomoć pri rješavanju sudskih dokumenata
 • pomoć pri odnosima s djecom ili roditeljima
 • pomoć pri začeću

URIEL čije ime znači “Gospodinova svjetlost” priziva se u situacijama u kojima vam je potrebno:

 • pomoć u organizaciji praktičnog dijela svakodnevnog življenja
 • pomoć u stjecanju materijalnih dobara za život
 • pomoć pri vraćanju dugova
 • izgradnja samopoštovanja i jačanje samopouzdanja
NE PROPUSTI  Knjiga postanka poglavlje 2: Biblija i Stari zavjet

Nakon što ste odredili ime arkanđela čija pomoć vam je potrebna, tri puta ćete ga pozvati. Prizivanje arkanđela treba biti glasno.

Da biste prizvali Rafaela okrenite se licem prema istoku i tri puta pozovite njegovo ime na način kao da pjevate. To se čuje kao “Raaafaaaeeel”. Rafael se priziva pri izlazećem Suncu.

Da biste prizvali Mihaela, okrenite se licem prema jugu i tri puta pozovite njegovo imena način kao da pjevate. To se čuje kao “Miiihaaaeeel”. Mihael se priziva oko podneva.

Da biste prizvali Gabrijela, okrenite se licem prema zapadu i tri puta pozovite njegovo ime kao da pjevate. To se čuje kao “Gaaabriiijeeel”. Gabrijel se priziva pri zalazećem Suncu.

Da biste prizvali Uriela, okrenite se licem prema sjeveru i tri puta pozovite njegovo ime kao da pjevate. To se čuje kao “Uuuuriiieeel”. Uriel se priziva pod noćnim zvijezdama.

Za prizivanje arkanđela odaberite dan ili noć s vedrim nebom. Nakon što ste na opisani način u odgovarajuće vrijeme prizvali odabranog arkanđela, uputite mu riječi molitve koje možete izgovoriti na glas ili u sebi. Dozvolite izreći sve što mislite i osjećate. Arkanđelu se obratite kao bratu i savezniku. Nakon što ste to učinili, važno je pratiti i zapisivati misli, osjećaje, snove i događanja kroz najmanje tri dana. Svaki arkanđeo dat će vam znakove svoje prisutnosti ako vam je to potrebno i ako to zatražite. Najčešći znakovi prisutnosti su toplina, trnci, osjećaj lakoće i unutarnje radosti, vizije, glasovi, brojevi, neobične podudarnosti i znakoviti snovi. Rafael se najčešće javlja preko unutarnjeg glasa ili vanjskog glasa, mirisa, ili osjećaja unutarnjeg ushita. Mihael se najčešće javlja preko trnaca i osjećaja ugodne topline. Gabrijel se najčešće javlja preko osjećaja da je netko na nas položio iscjeljujuću ruku podrške i putem unutarnjeg ili vanjskog glasa. Uriel se najčešće javlja kroz jasne, nadahnute misli, spoznaje, vizije i snove.

Očitovanje anđela vidljivo je i kroz konkretne praktične životne promjene koje možete uočiti nakon što ste im se obratili za pomoć. Pri obraćanju za pomoć neophodno je jasno znati što želite. Prije bilo kojeg prizivanja anđela jako dobro razmislite o tomu što mu želite reći. U trenutku u kojem ćete osjetiti povezanost budite potpuno iskreni, upravo takvi kakvi jeste. Anđelova prisutnost usmjereva pažnju na svjesnost o vječnom prisustvu Stvoritelja u našim životima. On će vaš problem i cijeli vaš život osvijetliti svjetlošću smisla i pokazati vam izlaz iz svake situacije.

Možda će vas zanimati i ovo: