The Guilty (2021): Trileri, drame i kriminalistički filmovi

The Guilty (2021): Trileri, drame i kriminalistički filmovi
Photo: YouTube Netflix

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, triler i kriminalistički film The Guilty, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

The Guilty

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Drama, triler, kriminalistički film

Režija: Antoine Fuqua

Uloge: Christina Vidal, David Castaneda, Jake Gyllenhaal, Adrian Martinez, Riley Keough i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

The Guilty je američki kriminalistički triler iz 2021. koji je režirao i producirao Antoine Fuqua, prema scenariju Nic Pizzolatta. Operater centra 911 Joe Baylor pokušava spasiti pozivatelja koji je u velikoj opasnosti, ali ubrzo otkriva da ništa nije onako kako se čini, a suočavanje s istinom jedini je izlaz.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  The Forever Purge (2021): Horror, trileri i akcijski filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Triler (eng. thriller) je široki žanr koji obuhvaća film, književnost i televiziju. Triler karakteriziraju dinamika, neprestana akcija i vješti junaci koji moraju osujetiti planove moćnijih i bolje opremljenih zlikovaca. Često se koriste književna sredstva kao što su napetost, skretanje pozornosti i napeti završetci.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledati film The Guilty i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: