The Killing of Kenneth Chamberlain (2020): Triler filmovi

The Killing of Kenneth Chamberlain (2020): Triler filmovi
Photo: YouTube The Film

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu i triler The Killing of Kenneth Chamberlain, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

The Killing of Kenneth Chamberlain

Godina filma: 2020

Filmski žanr: Drama, triler

Režija: David Midell

Uloge: Frankie Faison, Anika Noni Rose, LaRoyce Hawkins, Steve O’Connell i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na istinitoj priči o događajima koji su doveli do smrti Kennetha Chamberlaina starijeg, starijeg afroameričkog veterana s bipolarnim poremećajem, koji je ubijen tijekom sukoba s policajcima koji su poslani da ga provjere.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Triler

Triler (eng. thriller) je široki žanr koji obuhvaća film, književnost i televiziju. Triler karakteriziraju dinamika, neprestana akcija i vješti junaci koji moraju osujetiti planove moćnijih i bolje opremljenih zlikovaca. Često se koriste književna sredstva kao što su napetost, skretanje pozornosti i napeti završetci.

NE PROPUSTI  Star Crystal (1986): Horrori i znanstveno-fantastični filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Killing of Kenneth Chamberlain i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: