The Front Line (2011): Filmovi na temu povijesti

The Front Line (2011): Filmovi na temu povijesti
Photo: YouTube Movie Trailer Locker

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, dramu i povijesni film The Front Line, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

The Front Line

Godina filma: 2011

Filmski žanr: Akcija, drama, povijesni film

Režija: Jang Hoon

Uloge: Lee Jehoon, Go Soo, Kim Ok‑bin i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Pred kraj Korejskog rata naređeno je nemirno primirje, ali na istočnoj liniji bojišnice Aerok Hillsa nastavljaju se žestoke borbe. Utrka za osvajanje strateške točke za određivanje nove granice između dvije Koreje konačna je nagrada.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Drama

Drama znači radnja. Ona obuhvaća sve književne vrste namijenjene izvođenju na pozornici, a koje svoj pravi smisao dobivaju u kazališnoj predstavi.

NE PROPUSTI  No Man of God (2021): Drame i biografski filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Front Line i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.