The Crossing (2020): Najbolji filmovi za obitelj

The Crossing (2020): Najbolji filmovi za obitelj
Photo: YouTube Nordisk Film Norge

Ispod možete pročitati kratak opis za ratni i obiteljski film The Crossing, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

The Crossing

Godina filma: 2020

Filmski žanr: Ratni film, obiteljski film

Režija: Johanne Helgeland

Uloge: Anna Sofie Skarholt, Morten Svartveit, Samson Steine i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Drugi svjetski rat, prosinac 1942., četvero djece je u bijegu. Sarah i Daniel su Židovi koje će uskoro deportirati, ali skrivaju se u podrumu Otta i Gerde, sve dok ih ne otkriju i roditelje ne uhite.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  The Deer Hunter (1978): Filmovi Michaela Cimina

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Crossing i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)