Zabavne edukacijske igre: Matematički genije

Ako volite zabavne edukacijske igre, matematički genije će vas dobro zabaviti. Igrica je pogodna za sve generacije, a posebno za djecu školarce. U zadanom vremenu rješavajte zadatke tako da odredite da li se radi o zbrajanju, oduzimanju, množenju ili dijeljenju. Ugodna zabava.

Zabavne edukacijske igre: Matematički genije
Edukacijske igre – matematički genije

 Matematički genije sigurno spada u bolje zabavne edukacijske igre

Koje su vama zabavne edukacijske igre? Recite nam u komentarima. Hvala!

Pročitaj još: Igra

Igra je aktivnost jedne ili više osoba koja služi za razonodu i zabavu. Bit igre je postići neki cilj pridržavajući se zadanih pravila.

Igra se, najopćenitije, razlikuje od ručnoga ili intelektualnog plaćenog rada, iako se te dvije aktivnosti u nekim aspektima prepleću. Dobar primjer za izrečenu tvrdnju je sport, koji po svim značajkama pripada kategoriji igara, međutim, u profesionalnim okvirima poprima odlike koje se obično vežu za tradicijsko shvaćanje rada.

Ključne sastavnice igre su motivacija za dostizanje nekog cilja, pravila te interakcija, odnosno, kontakt između sudionika. Mnoge igre upravo poradi pobrojanih elemenata imaju obrazovnu ulogu jer sudionike tjeraju na usvajanje novih znanja i vještina.

IZVOR: Wikipedija

Matematička igra

Matematička igra je igra čija se pravila, strategija i rezultat mogu proučiti i objasniti matematičkim pravilima. Matematička pravila mogu potjecati iz teorije brojeva, logike ili geometrije. Da bi igra bila matematička, ne mora biti komplicirana niti izgledati “matematički”, već da je zasnovana na nekoj matematičkoj teoriji.

IZVOR: Wikipedija

Matematika

Matematika (od grčkog μάθημα (máthēma) ‘znanost’) egzaktna je (točna, nedvojbena) znanost koja izučava aksiomatski definirane apstraktne strukture koristeći se matematičkom logikom. Matematika se rabi gdje se god pojavljuju pitanja vezana za veličinu, strukturu, prostor ili promjenu. U početku vezana uz trgovinu i mjerenje zemljišta, kasnije astronomiju, a danas uz mnoga područja života. Matematika se uči u osnovnim i srednjim školama kao obvezan predmet. Veliki dio fakulteta također ima obavezne i izborne matematičke kolegije.

NE PROPUSTI  Najbolje igre za PC svih vremena koje su se igrale

IZVOR: Wikipedija

Možda će vas zanimati i ovo: