Ezekiel 7: Biblija i Stari zavjet

Ezekiel 7: Biblija i Stari zavjet
Vjera i religija: Sveto pismo i Stari zavjet – Ez 7

Ispod možete pročitati poglavlje iz Biblije i Starog zavjeta Ezekiel 7. Ezekiel je jedna od knjiga Svetog pisma, dio Staroga zavjeta. Istoimeni pisac je jedan od četiri velikih biblijskih proroka. Napisao je proročanstva o razorenju Jeruzalema, o okolnim narodima i o obnovi Izraela. Biblijska kratica knjige je Ez. Ako u tekstu ispod postoje bilo kakve greške, slobodno nam to navedite u komentarima i nastojati ćemo to ispraviti u što kraćem vremenu.

Biblija: Stari zavjet i Novi zavjet – NASLOVNICA

Ezekiel 7

Ez 7: 1 – 5

1 – Opet mi dođe riječ Jahvina i reče:
2 – “Ti, sine čovječji, reci: Ovako govori Jahve Gospod zemlji Izraelovoj: ‘Primiče se kraj: bliži se konac zemlji na sve četiri strane svijeta!
3 – Sada je i tebi kraj: gnjev ću svoj na te izliti, sudit ću ti prema putovima tvojim i na te ću oboriti sve gadosti tvoje!
4 – I moje te oči neće požaliti, neću ti se smilovati, nego ću te nagraditi prema putovima tvojim, tvoje će gadosti u tebi ostati. I znat ćete da sam ja Jahve.'”
5 – Ovako govori Jahve: “Jedna nesreća, evo, dolazi!

Ez 7: 6 – 10

6 – Kraj dolazi, dolazi ti kraj, evo, dolazi!
7 – Kolo ti udesa dolazi, stanovniče zemlje! Dolazi tvoj čas, bliži se dan: strava je, a ne radost u gorama.
8 – Eto, uskoro ću na te izliti gnjev i iskalit ću na tebi srdžbu svoju! Sudit ću ti prema putovima tvojim i oborit ću na te sve gadosti tvoje.
9 – I moje te oči neće požaliti, neću ti se smilovati, nego ću ti platiti prema putovima tvojim i tvoje će gadosti u tebi ostati! I spoznat ćete da sam ja Jahve koji bije.
10 – Evo, evo dolazi, kolo ti udesa dolazi, prut već cvjeta i oholost pupa,

NE PROPUSTI  Ezekiel 1: Biblija i Stari zavjet

Ez 7: 11 – 15

11 – a nasilje se podiže kao žezlo bezbožnosti! I nitko neće ostati od njih, nitko od njihova mnoštva. Ništa od njihove buke, nema u njima vrijednosti.
12 – Ide vrijeme, bliži se dan! Tko kupuje, neka se ne raduje, a tko prodaje, neka ne tuguje, jer se gnjev izlijeva na sve bogatstvo njegovo.
13 – Jer tko proda, neće više dobiti što je prodao, i nitko neće bezakonjem ojačati život!
14 – Trube trublje i sve je spremno, ali nitko ne kreće u boj, jer gnjev se moj izlijeva na sve bučno mnoštvo.
15 – Vani – mač, a unutra – kuga i glad! I tko je u polju, od mača će poginuti, a tko u gradu, glad će ga i kuga uništiti.

Ezekiel 7: 16 – 20

16 – Koji uteku, sklonit će se u gore kao dolinski golubovi, a ja ću ih sve istrijebiti, svakoga zbog bezakonja njegova,
17 – i sve će ruke klonuti, a koljena će svima malaksati.
18 – U kostrijet će se odjenuti, trepet će ih obuzeti, sva će lica sramota pokriti, sve će im glave oćelavjeti!
19 – Srebro svoje pobacat će na ulice, a zlato će smatrati izmetom: u dan srdžbe Jahvine ni srebro ni zlato neće ih izbaviti, duše im neće moći nasititi ni trbuha napuniti, jer se o to spotakoše na grijeh.
20 – Uzoholiše se zbog divnoga nakita svojega; od njega napraviše kumire – grozote i gadosti svoje: zato im ga pretvorih u izmet.

Ez 7: 21 – 25

21 – Dat ću ga u ruke tuđincima da oplijene, razgrabe i oskvrnu.
22 – Odvratit ću od njih lice svoje: i neka se samo oskvrnjuje moja dragocjenost, neka u nju uđu provalnici i neka je oskvrnu!
23 – Spremaj lance, jer je zemlja puna krvi i zločina koji zaslužuju smrt i grad prepun nasilja!
24 – Zato ću dovesti najgore narode da baštine njihove domove. Slomit ću oholost nasilnika, i svetišta njihova bit će oskvrnjena.
25 – Dolazi tjeskoba! Tražit će mir, a mira biti neće!

NE PROPUSTI  Hošea 2: Biblija i Stari zavjet

Ez 7: 26 – 27

26 – Dolazit će nevolja za nevoljom, jedna zla vijest za drugom! I tražit će se viđenje u proroka; u svećenika neće više biti Zakona ni u starješina savjeta!
27 – Kralj će protužiti, a kneza će spopasti užas i ruke će puku zadrhtati, jer ću ih nagraditi prema putovima njihovim i sudit ću im prema sudovima njihovim. I znat će da sam ja Jahve.”

Koji su vama najljepši dijelovi iz poglavlja Ezekiel 7? Možete nam reći u komentarima. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.