Značenje riječi Sarkazam

Značenje riječi Sarkazam - Šta znači riječ Sarkazam
Saznajte značenje riječi Sarkazam

Ispod možete pročitati šta znači riječ Sarkazam, odnosno značenje riječi Sarkazam. Ako vas zanima još značenja pojedinih pojmova, upišite u pretragu npr. “šta znači riječ Apetit” ili “Značenje riječi Apetit” ili samo jednu riječ određenog pojma i kliknite “Search”. Ako vas zanima, možete pročitati nešto o najpoznatijoj fotografiji seksualnog napada u povijesti.

Kratko značenje riječi Sarkazam

Sarkazam u doslovnom prijevodu znači – gristi usne od bijesa. Sarkazam je oštra, ljuta, pakosna poruga nekome i slično. Primjer sarkazma: “A jesi pametan”. Ne misli da je pametan, nego suprotno.

Pročitaj još: Definicija

Definicija je sud kojim se nedvosmisleno utvrđuje sadržaj, opseg i doseg nekog pojma.

U matematici, za svaki matematički pojam postoji definicija, osim za pojam skup. Skup se uzima kao pojam koji je sam po sebi jasan i to je osnovni matematički pojam.

U logici, definicija (lat. definitio: ograničenje, određenje) je izraz kojim se određuje sadržaj nekog pojma točno i jednosmisleno s pomoću najbližega višega rodnog pojma (genus proximum) i specifične razlike (differentia specifica). Sasoji se od definienduma (onog što definira) i definiensa (onoga čime se definira). Definicija ne smije biti cirkularna, pojam koji se javlja u definiendumu; ne smije se pojaviti u definiensu.

Na području leksikografije i enciklopedike, definicija je neizostavni dio svakog leksikografskog i enciklopedičkog članka. Od glave članka odvojena je zarezom, nema pomoćnog glagola niti uputnica. Rabe se samo poznati pojmovi ili pojmovi koji su objašnjeni pod tim nazivom u djelu.

U širem smislu, definicija je svaki izraz koji pobliže određuje ili objašnjava značenje riječi ili fraze.

IZVOR: Wikipedija

Bijes

Bijes je negativan osjećaj koji čovjek doživljava kad ljutnja postane nekontrolirana. Kao takav, bijes je destruktivni osjećaj i često su njegove posljedice izrazito negativne jer u boljim slučajevima bijes se izražava na stvarima, u gorima na drugim ljudima. Bijes je često razoran, a uzroci su mu u godinama i godinama neiskazane ljutnje.

IZVOR: Wikipedija

Možda će vas zanimati i ovo: