Under the Volcano (1984): Filmovi Johna Hustona

Under the Volcano (1984): Filmovi Johna Hustona
Photo: YouTube Screenbound Pictures

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu Under the Volcano (Pod vulkanom), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Under the Volcano

Godina filma: 1984

Filmski žanr: Drama

Distribucija: Universal Studios

Režija: John Huston

Uloge: Jacqueline Bisset, Günter Meisner, Katy Jurado, Anthony Andrews, Albert Finney i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na istoimenom romanu autora Malcolma Lowryja. U pozadini rata koji je izbio u Europi i meksičke fešte Dana smrti, vodimo se kroz jedan dan iz života Geoffreyja Firmina, britanskog konzula koji je 1939. godine živio u alkoholiziranom stanju i u mraku u malom južnom meksičkom gradu. Konzulovo samodestruktivno ponašanje, možda metafora za ugroženu civilizaciju, izvor je zbunjenosti i tuge za njegovog nomadskog, idealističkog polubrata Hugha i njegove bivše supruge Yvonne, koji se vratio s nadom da će izliječiti Geoffreya i njihov razoreni brak.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Zachariah (1971): Dobri glazbeni filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Under the Volcano i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: