Barbie: Big City, Big Dreams (2021): Animirani filmovi

Barbie: Big City, Big Dreams (2021): Animirani filmovi
Photo: YouTube Barbie

Ispod možete pročitati kratak opis za mjuzikl, obiteljski i animirani film Barbie: Big City, Big Dreams, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Barbie: Big City, Big Dreams

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Obiteljski film, animirani film, mjuzikl

Režija: Scott Pleydell-Pearce

Uloge: Ritesh Rajan, America Young, Cassandra Morris i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Barbie odlazi u New York na ljetni program izvedbenih umjetnosti. Tamo upoznaje drugu Barbie Roberts. Unatoč brzom prijateljstvu, njih dvoje moraju se natjecati za Spotlight Solo na Times Squareu.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Animacija

Animacija je slika u pokretu. Danas je možemo vidjeti na mnogo mjesta, ponajprije u kinu, na televiziji, mobilnom uređaju, računalu, na reklamnim panoima i sl. Vrlo je popularna jer napreduje kako se tehnologija širi. Danas se većina animacija pravi pomoću računalno generisanih slika (CGI). Računalna animacija može biti vrlo detaljna 3D animacija, dok se 2D računalna animacija može koristiti iz stilskih razloga, male propusnosti ili bržeg prikazivanja u stvarnom vremenu. Ostale uobičajene metode animacije primjenjuju tehniku stop motion na dvodimenzionalne i trodimenzionalne objekte poputizrezani papir, lutke ili glinene figure .

NE PROPUSTI  Hachi: A Dog's Tale (2009) - Akcijski filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Barbie: Big City, Big Dreams i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: