Murder at the Vanities (1934) je zanimljiv film

Ispod možete pročitati kratak opis za mjuzikl, romantični i kriminalistički film Murder at the Vanities, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Murder at the Vanities (1934) je zanimljiv film
Photo: Screenshot YouTube video Video Detective

Stari film Murder at the Vanities

Godina filma: 1934

Fimski žanr: Mjuzikl, romantični film, krimić

Distribucija: Paramount Pictures

Režija: Mitchell Leisen

Uloge: Alan Ladd, Ann Sheridan i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Malo prije nego što se prvi put podigne zastor na zadnjoj izvedbi “Earl Carroll’s Vanities”, netko pokušava ozlijediti Ann Ware, koja se želi udati Erica Landera. Poziva se policajac Bill Murdock da se istraga što bolje provede.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirat.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  Diana (2021): Najbolji glazbeni filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Murder at the Vanities i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: