A Farewell to Arms (1932): Filmovi Franka Borzage

A Farewell to Arms (1932): Filmovi Franka Borzage
Photo: YouTube BFITrailers

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, dramu, ratni i romantični film A Farewell to Arms, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

A Farewell to Arms

Godina filma: 1932

Filmski žanr: Akcija, drama, romansa, ratni film

Režija: Frank Borzage

Uloge: Gary Cooper, Helen Hayes, Adolphe Menjou i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film je priča prema istoimenom romanu Ernesta Hemingwaya. To je priča o ljubavi između vozača hitne pomoći poručnika Henryja i medicinske sestre Catherine Barkley tijekom Prvog svjetskog rata. Radnja se događa u Italiji i njih dvoje se zaljubljuju tijekom rata i neće stati ni pred čim da budu zajedno.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Apocalypse Now (1979): Filmovi Francisa Forda Coppole

IZVOR: hr.wikipedia.org

Drama

Drama znači radnja. Ona obuhvaća sve književne vrste namijenjene izvođenju na pozornici, a koje svoj pravi smisao dobivaju u kazališnoj predstavi.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film A Farewell to Arms i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: